rtrs-tuzilastvo-osumnjiceni-polno nasiljeBanjalučko Okružno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda produženje pritvora za pedesetšestogodišnjeg R.D. iz Prijedora koji je osumnjičen da je u više navrata pokušao da siluje svoje kćerke, rekla je Srni portparol tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Ona je dodala da je produženje pritvora zatraženo zbog istražnog postupka, te da je R.D. osumnjičen za krivično djelo “polno nasilje nad djetetom u vezi sa krivičnim djelom silovanje u pokušaju”.

Mjere pritvora su zatražene zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

R.D. je osumnjičen da je od 2004. do 18. novembra ove godine u više navrata pokušao da siluje svoje dvije kćerke.

Vidovićeva je rekla da banjalučko Okružno tužilaštvo, i pored toga što se za lice čiji su inicijali M.B. /49/ iz Mrkonjić Grada vodi istražni postupak za pokušaj obljube 14-godišnje djevojčice, neće zatražiti produženje pritvora.

Okružni sud u Banjaluci je na zahtjev Okružnog tužilaštva za lice M.B. odredio jednomjesečni pritvor koji traje do 19. decembra, kada će, najvjerovatnije, biti pušten da se brani sa slobode.

SRNA