pozoriste-novi izgledRaspisan je tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na adaptaciji i nadziđivanju sa rekonstrukcijom krova na objektu Pozorišta Prijedor, potvrđeno je danas Srni u Zavodu za izgradnju grada Prijedor.

“Rok za dostavu ponuda je 22. aprila ove godine, a rok za izvođenje radova je šest mjeseci od dana uvođenje izvođača radova u posao”, rekao je direktor Zavoda Zoran Stanisavljević.

Zgrada Pozorišta Prijedor projektovana je i izvedena u dvije faze, 1971. i 1974. godine, ali ideja da se veoma složeni i razuđeni krov pokrije bakarnim limom nije realizovana, jer nije bilo dovoljno novca.

“Objekat je pokriven kombinacijom jeftinijih materijala, korišteni su crna izolacija i pocinčani lim, a ugrađeni materijali su dotrajali i stvaraju ozbiljne probleme kao što je prokišnjavanje”, pojasnio je Stanisavljević.

Zajedničkom ulaganjem grada Prijedora i Vlade Republike Srpske planirana je sanacija krova za koju se od izvođača zahtjeva garantni rok dvadeset godina, dogradnja 197 kvadratnih metara garderobnog prostora na nivou drugog sprata, te termička zaštita fasadnih betonskih zidova.

Procijenjena vrijednost radova je 409.000 KM.

SRNA