poreska uprava-prijedorPovodom teksta pod naslovom SKANDALOZNO Namirili se cipelama pa ostatak dali Crvenom križu!, objavljenog 3. decembra, našoj redakciji obratili su se iz Poreske uprave RS-a – Područni centar Prijedor, sa željom da demantuju navode koje je u navedenom tekstu iznio Ekrem Jakupović, vlasnik d.o.o “Astra-E”.

– G. Ekrem Jakupović je uputio pritužbu Unutrašnjoj kontroli Poreske uprave RS-a, navodeći da su radnici Područnog centra Prijedor robu zaplijenjenu u postupku prinudne naplate kod poreskog dužnika d.o.o „Astra-E“, Podružnica Prijedor, podijelili između sebe umjesto da je ustupe Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Prijedor.

Postupajući po prijavi g. Ekrema Jakupovića, Unutrašnja kontrola PURS utvrdila je da je po rješenju o prinudnoj naplati broj 03/0705-457.1-892.3/14 od 07.07.2014. izvršena pljenidba pokretnih stvari poreskog dužnika d.o.o “Astra-E”, Podružnica Prijedor. Zaplijenjena roba je izuzeta i smještena u prostoriju u Područnom centru Prijedor koja je zaključana i zapečaćena. Nakon provedenih svih zakonom predviđenih radnji i neuspjelih licitacija, ista je odlukom Vlade RS-a ustupljena Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Prijedor, naveli su iz Poreske uprave, kao i da je zaplijenjena roba predata Crvenom krstu dana 24.11.2014.

– Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Prijedor su svojim potpisima i pečatom na Zapisnik o primopredaji i otpremnicu, potvrdili prijem iste količine robe koja je i zaplijenjena u postupku prinudne naplate.

Unutrašnja kontrola PURS je uzela i izjave od svih lica koja su učestvovala u postupku, te je od g. Ekrema Jakupovića tražila da ukoliko posjeduje dokaze o navedenim tvrdnjama, iste ustupi Unutrašnjoj kontroli PURS, a što on nije učinio.

Unutrašnja kontrola PURS je konstatovala da je postupak prinudne naplate kod poreskog obveznika „Astra-E“ proveden u skladu sa Zakonom o poreskom postupku RS-a, te da navodi poreskog dužnika nisu osnovani, navedeno je u reagovanju.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

SKANDALOZNO: PRIJEDORSKI INSPEKTORI ISKORISTILI PRILIKU NAKON PLJENIDBE-NAMIRILI SE CIPELAMA PA OSTATAK DALI CRVENOM KRSTU

http://www.prijedordanas.com/?p=11648