U organizaciji Sportskog društva za uzgoj sitnih životinja ” Golub” otvorena je 39. Međugradska izložba sitnih životinja u prostorijama Mjesne zajednice Urije u Prijedoru.

Sve do 2.decembra Prijedorčani će moći da vide razne eksponate počevši od mini koza i ponija, preko labudova, 350 jedinki od preko 45 rasa živine, četrdesetak jedinki raznih rasa kunića, 270 predstavnika 22 rase golubova, egzotične ptice, kameleone, guštere, kornjače i ribe.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš koji je istakao da je ovaj put izložba dobila i sajamski karakter.

“Grad Prijedor podržavao ovu aktivnost i čestitke organizatoru na ovako bogatoj ponudi eksponata”, rekao je Miljuš.
Sekretar Udruženja Branko Stojanović potvrdio je novinarima da je već sada sigurno da je da će broj od 55 izlagača, kao i oko hiljadu izloženih vrsta sitnih životinja biti veći nego na prethodnoj izložbi.

“Novina je da je dio ove izložbe Sajam poljoprivrede koji je okupio dvanaest izlagača- pčelara, voćara, proizvođača zdrave hrane, a svoje proizvode sa učeničke prakse izlažile su i poljoprivredne škole iz Banja Luke i Prijedora kao i manastir Klisina.Cijena ulaznice za odrasle biće dvije,a za djecu jedna KM.

www.prijedorgrad.org