Završetkom posljednjih figura na svom radu i potpisivanjem istog, akademski slikar Ljubiša Pušac iz Omarske kod Prijedora završio je oslikavanje murala “Gejm On”.

Njegovo djelo proglašeno je za najbolje na konkursu za dodjelu šeste godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manincor” za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2018. godinu.

Fasada predviđena za ovogodišnju realizaciju murala razlikovala se od svih dosadašnjih po tome što se ne radi o jednoj kompaktnoj cjelini već o pet vodoravno izduženih cjelina ukupne površine od 125 kvadratnih metara, odnosno o vanjskim stranama balkona stambene zgrade.

Svečano otvaranje murala “Gejm On” predviđeno je za subotu, 29.septembar, od 11:00 časova na ćošku ulica Jovana Raškovića i Kralja Petra I Oslobodioca.

Podsjetimo, grad Prijedor već krase murali “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree Sadoa, „Grad“ umjetničke grupe „Dim Tim“ iz Beograda te „Negdje između početka i kraja“ Selvera Begića iz Banjaluke.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com