rtrs-silovanjePrijedor u šoku! Šezdeset četverogodišnji muškarac prijavljen je policiji zbog sumnje da je pokušao silovati četrnaestogodišnju djevojčicu. Policija istražuje ovaj slučaj!

Ni pomislila nije da će prihvativši prevoz do kuće, od 50 godina starijeg komšije, početi njena životna agonija.

Umjesto kući, komšija je odvezao prema Pašincu, osamljenom mjestu nadomak Prijedora. Dok se branila, četrnestogodišnja djevojčica uspjela je otvoriti vrata automobila i pobjeći u najbliže dvorište, odakle je pozvala roditelje.

“Ona samo plače i kaže nemoj galamiti na mene zato što sam sjela sa komšijom u auto. Rekao sam joj, sine sa komšijom smiješ. E, sine sad ne smiješ ni sa komšijama”, rekao je otac djevojčice.

Policija istražuje ove navode. Šezdesetčetverogodišnji muškarac, nakon obavljenog informativnog razgovora, pušten je na slobodu.

“Istraga je u toku. Svi prikupljeni dokazi i informacije, dostaviće se nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje”, ističe se u saopštenju CЈB Prijedor.

To nije utjeha za maloljetnu djevojčicu i njenu porodicu koja i dalje strahuje. A ovaj nemili događaj može da ostavi trajne posljedice u njenom životu.

“Naravno da može da izazove posljedice koje ako ništa drugo su akutne prirode. Mogu da traju određeno vrijeme, a mogu da izazovu probleme u nekoj perspektivi”, naglasila je Vanja Dejanović,psiholog Centra za mentalno zdravlje Prijedor .

Zlostavljači djece najčešće lica kojima maloljetnici bezrezervno vjeruju i iz njihovog najbližeg okruženja. Djeca ćute iz straha i stida, jer ne znaju da neke tajne ne smiju ostati sakrivene.

“Moraju znati šta su opasnosti i kako ih prepoznati i što je najvažnije o tome moraju govoriti”, naglasila je Nada Grahovac, ombudsmen za djecu Republike Srpske.

Prema podacima Ombudsmena za djecu Republike Srpske u prošloj godini zabilježeno je 600 pojedinačnih predmeta o zlostavljanju djece.
RTRS

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=109289