aleksa milojicaAleksa Milojica, član Teniskog kluba „Dr Mladen Stojanović“ iz grada na Sani, ponio je epitet najboljeg sportiste Grada Prijedora u tradicionalnoj 44.akciji, za 2013.godinu.

Pripadalo mu je prethodno priznanje namijenjeno najperspektivnijem sportisti.

Teniski savez Republike Srpske proglasio je ovog 17-godišnjaka najboljim igračem Srpske u protekloj godini za juniore do 18 godina, kao i u seniorskoj konkurenciji, što potvrđuje da ima veliki potencijal i da se od njega, s pravom, mnogo očekuje u budućnosti.

Bio je prethodno šampion RS i do 16 godina, a prošle godine najbolji u BiH do 18 godina.

-U „bijeli sport“ zaljubio sam se kada sam imao samo četiri godine, a od svoje sedme počeo sam da treniram. Svjestan sam da traži mnogo odricanja da bi se stiglo do vrijednih rezultata i zato radim dva puta dnevno. U osam sati ujutro imam kondicioni trening na Gradskom stadionu, od 10 do 12 sam na teniskim terenima, kao i po povratku sa nastave. Obaveza imam, ali ih usklađujem, jer je svakako najbitnija organizacija. Na početku je najteže bilo rano ustajanje, ali sada stižem sve – priča kroz osmjeh Milojica, koji je učenik drugog razreda na smjeru saobraćajni tehničar Medicinske škole.

Najveći dosadašnji uspjeh mu je prvo mjesto osvojeno na turniru iz kalendara Tenis Evrope za takmičare do 12 godine, čime je najavio da je izuzetan teniski „biser“ i nada u svijetu popularne igre reketom i lopticom na mreži.

Branio je boje reprezentacije BiH na Evropskom ekipnom prvenstvu 2012.godine u Istambulu (Turska), kada je osvojeno sedmo mesto, a prošle godine sa bh.selekcijom , takođe je bio na timskom šampionatu starog kontinenta u Slovačkoj i doprinio plasmanu na četvrto mesto.

I ovu godinu započeo je sjajno. Na Zimskim prvenstvima BiH za juniore i seniorskom prvenstvu RS pripale su mu titule prvaka. Nije ni čudo što su mu stigle ponude da ovog ljeta ode na kamp u Njemačkoj, a na zimu da boravi i igra tenis u dalekoj Australiji.

-Najvažnije je da psihički i fizički budem jak na terenu, jer draž tenisa i jeste u tome što se mora biti spreman da u meču možda odluka o pobjedniku padne zbog jednog osvojenog, odnosno, izgubljenog poena. Ujedno je i zahtjevan, po pitanju finansija. Jedan reket košta 440 KM. Srećom zahvalan sam roditeljima čiju sam veliku podršku uvijek imao. Mnogo je potrebno odricanja. Nisam tužan kad sa drugarima ne odem na žurku. Neću odustati od namjere da ostvarim svoje zacrtane ciljeve. Najsrećniji sam i najispunjeniji na šljaci sa reketom i naravno sanjam učešća na velikim turnirima i da dragocjene pehare donosim svom klubu i Prijedoru – završio je Milojica.

N.Đerić