Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković otvorio je danas na Aerodromu “Urije” u našem gradu 23. Petrovdanski padobranski kup.

On je svim učesnicima poželio dobrodošlicu u grad na Sani i sigurne skokove.

S obzirom da helikopter nije stigao jutros zbog loših vremenskih uslova, do otvaranja su skokovi izvođeni iz malog aviona koji može “ponijeti” samo četiri padobranca pa još nije okončana prva serija.

Svečano proglašenje pobjednika predviđeno je za sutra popodne.

Petrovdanski padobranski kup je sportska manifestacija koja je u organizaciji Aero-kluba “Prijedor” prvi put održana daleke 1996. godine.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je 12 ekipa i 60 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Rusije, Mađarske, Italije, Austrije, Finske i Rumunije.

Kup je uvršten u zvanični kalendar svjetske Vazduhoplovne asocijacije, a samo takmičenje odvija se po strogim FAI pravilima, pa se Petrovdanski padobranski kup po tome ne razlikuje od bilo koje druge svjetske padobranske manifestacije.

Organizator ove tradicionalne međunarodne manifestacije je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji su grad Prijedor i Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com