Grad Prijedor bio je domaćin 42.susreta Kozarčana u Beogradu koji su održani u subotu 2.juna u Domu vojske u Beogradu.

Susrete je otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je zaželio dobrodošlicu svim učesnicima ovog kulturno-umjetničkog programa.

“Svejedno da li živite u Beogradu ili pod Kozarom, u čast Kozarčana koji ovdje žive, ponovo smo se svi okupili kao prijatelji da se još jednom prisjetimo slavne istorije Kozare i Kozarčana i hrabre epopeje na Kozari gdje su naši preci hrabro suprotstavili daleko jačem neprijatelju. Mi smo preživjeli i sastajemo se opet i ovdje i u našem Potkozarju i želimo da bez obzira gdje smo, Kozaru nikad ne zaboravimo”, rekao je Đaković.

Domaćin ovogodišnjih susreta, Milenko Đaković predao je simbole Susreta Kozarčana domaćinu narednih Susreta, zamjeniku načelnika opštine Kozarska Dubica, gospodinu Mili Zlojutro.

Predsjednik Skupštine Kozarčana Udruženja Kozarčana u Beogradu, dr Rajko Srdić darovao je peškirima gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, zamjenika načelnika opštine Kozarska Dubica, Milu Zlojutra i predstavnika Grada Beograda, Slobodana Šolevića, člana Veća Grada Beograda.

Izvršni odbor Udruženja Kozarčana u Beogradu dodijelio je Zlatne spomen značke sadašnjem i bivšem gradonačelniku Prijedora, Đakoviću i Paviću za dugogodišnju podršku Udruženju Kozarčana u Beogradu.

U programu koji je vodio Dean Batoz, glumac Pozorišta Prijedor, učestvovali su ženska vokalna grupa i folklorni ansambl KUD-a Milan Egić iz Brezičana, Ojkačka grupa “Mlado Potkozarje”, učenica OŠ “Jovan Cvijić” iz Brezičana Danijela Šorga koja je govorila pjesmu Suzane Stupar “Moja Kozara”.

U drugom dijelu programa goste su zabavljali Narodni orkestar Radio televizije Beograd, pod vođstvom profesora Siniše Vićentijevića sa vokalnim solistima Snježanom Đerdan i Milojem Bubanjom, te ojkačka grupa “Potkozarje” iz Prijedora na čelu sa Slobodanom Brdarom.

Prijedorgrad.org