Dok se spekuliše da bi Srbin mogao da postane novi menadžer Arsenala, u Engleskoj se i dalje bave razlozima zbog kojih je napustio Enfild.

Nagli odlazak srpskog trenera Željka Buvača iz stručnog štaba Liverpula nije do kraja razjašnjen i kao takav je pokrenuo brojne spekulacije.

Dugogodišnji prvi pomoćnik Jirgena Klopa napustio je Redse iz ličnih razloga, u kojima su mnogi unapred vidjeli pripremu za novi, veliki korak – selidbu u Arsenal.

Buvač je u utorak bio promovisan u najvećeg kandidata da naslijedi Arsena Vengera i ta tema izazvala je u utorak veliku pažnju. Toliko veliku da je rastanak u Liverpulu komentarisao i Rio Ferdinand, nekadašnji kapiten Mančester junajteda, a sada TV analitičar.

“Vjerujem da je Buvač otišao iz sasvim ličnih razloga. Nema šta drugo da bude kada u ovom trenutku sezone napustite svog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika i to u trenutku kada se praktično izborili plasman u finale Lige šampiona”, rekao je Ferdinand.

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj kod Prijedora, a sa Klopom je prijatelj još zajedničkih dana u Majncu, za koji je igrao devedesetih godina i u kojem je počeo trenersku karijeru, kao asistent u stručnom štabu od 2001. do 2008. godine.

Mondo.rs

Vezane vijesti:

ENGLESKA JE NA NOGAMA-FUDBALSKA SENZACIJA: SRBIN ŽELJKO BUVAČ PREUZIMA ARSENAL!?