Zahvaljujući donaciji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, riješen je problem grijanja u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Omarskoj.

Radi se o dvije peći za grijanje vrijednosti 20.000 KM koje su instalirane u kotlovnici ove škole.

-Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata Prijedor je prepoznao ovu situaciju kao problem pa smo se sa ovom inicijativom obratili predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. On je brzo reagovao pa su stigle ove peći – rekao je Saša Bursać, predsjednik GO SNSD Prijedor.

On je, kao direktor Šumskog gazdinstva Prijedor, obećao donaciju od 10 kubnih metara drveta koja će stići u školu narednih dana.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Omarska Branko Babić zahvalio se na vrijednoj donaciji za ovu obrazovnu ustanovu koja pokriva pet mjesnih zajednica.

-Prva peć je montirana i puštena u rad uoči početka drugog polugodišta tako da je sve urađeno na vrijeme. Sve učenike, naročito putnike, sada očekuju tople učionice. S obzirom da je prva peć jačine 350 kilovata ona može zagrijati školu ukoliko je blaža zima. Druga peć će biti korištena ukoliko se ukaže potreba – rekao je Babić.

Osnovnu školu “Vuk Karadžić” Omarska pohađa 408 učenika raspoređenih u 30 odjeljenja.

-Zahvaljujemo se kabinetu predsjednika Republike Srpske što je prepoznao potrebe da se ulaže u osnovno obrazovanje na teritoriji grada Prijedora. Ova donacija će svakako unaprijediti nastavni proces i poboljšati uslove rada, kako za učenike tako i za nastavnike ove škole. Ulaganje u obrazovanje je jedan od prioriteta za razvoj grada – rekla je Monja Kasalović, načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

Predsjednik GO SNSD Prijedor se zahvalio i predsjedniku Dodiku što je dao prijedlog za sportske dvorane u sklopu OŠ “Vuk Karadžić” Omarska kao i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na najavljenoj donaciji za te svrhe.

-Sportska dvorana koja će se praviti služiće za brojne aktivnosti svima u ovom kraju ali najviše djeci za nastavu fizičkog vaspitanja. Predsjednika Vučića pozvaćemo da bude naš gost kada počnu radovi na izgradnji a prijedlog ispred SNSD-a biće da on bude počasni građanin Prijedora – dodao je Bursać.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com