Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ organizuju prezentaciju 2. javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50%.

Grant sredstva obezbijeđena su kroz „Challenge to Change“- C2C program koji provode Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH.

Prezentacija će se održati u srijedu 21.03.2018. godine u 11:00 časova u Prijedoru, u prostorijama Agencije PREDA-PD (adresa Aleja kozarskog odreda bb, 79101 Prijedor, bivša upravna zgrada fabrike CELPAK).

U prezentaciji će se dati osnovne smjernice o uslovima apliciranja, a potom i koraci on-line apliciranja. Na kraju će se omogućiti učesnicima da postave specifična pitanja.

Više informacija o projektu i javnom pozivu potencijalni aplikanti mogu dobiti na internet stranici www.c2c.ba.

Preda-PD