avaz-drena kuridzaPolicija Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor Okružnom Tužilaštvu u Banjaluci podnijela je kako „Avaz“ saznaje izvještaj protiv Drene Kuridže, bivše načelnice Oštre Luke, Dušana Mastikose, sadašnjeg odbornika u lokalnom parlamentu i Ranka Simića iz Laktaša, tada odgovornog lica u „Prijedor-putevima „koje tereti za obmanu pri dobijanju kredita i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

U saopštenju CJB Prijedor uz navođenje inicijala osumnjičenih kaže se između ostalog da su osumnjičeni koristeći falsifikovanu dokumentaciju dobili kredit za opštinu Oštra Luka, kao namjenska sredstva za izgradnju vodovoda u iznosu od 315. 932 marke koja su nenamjenski utrošena na plaćanje ranijih obaveza „Prijedor-putevima“.

– D.K. je koristeći svoj položaj na osnovu isprava neistinitog sadražaja podnijela zahtijev za odobrenje kredita za izgradnju vodovoda a bez prethodno pribavljene saglasnosti Vlade RS. Sredstva je potom preusmjerila na plaćanje tekućih dugovanja „Prijedor-putevima“. Fakture lažnog sadržaja je potpisao D.M. iako je znao da fakturisani radovi nisu urađeni čime je omogućio dobijanje namjenskog kredita, dok je R.S., kao odgovorno lice „Prijedor-puteva“ potpisao predračune neistinitog sadržaja na osnovu kojih je odobren traženi kredit-navedeno je danas iz CJB Prijedor.

Drena Kuridža, bivša načelnica Oštre Luke u tri prošla mandata kaže za „Avaz“ da se ne osjeća krivom.

– Sredstva su dignuta namjenski i ni jedan fening nije zloupotrijebljen i to ću naravno dokazati. Ogorčena sam zbog hajke kojoj sam izložena i smatram da je ovo još jedan politički atak na mene usmjeren od strane ljudi koji svoje bolesne ambicije liječe na ovaj način. Ne mogu da shvatim šta se dešava i imam osjećaj da će, ako samo izgovorim „dobar dan“ neko protiv mene podići krivičnu prijavu – kaže Kuridža.

Ona dodaje da je ogorčena jer je, kako kaže, u Oštroj Luci za vrijeme svojih mandata uradila sve da pomogne ljudima.

U Prijedor-putevima smatraju da nije napravljeno nikakvo krivično djelo.

– Niti je ko oštećen, niti je ko izvukao korist što će biti dokazano u procesu istrage- saopćeno je kratko iz „Prijedor- puteva“ u kojim, kako saznajemo Simić inače ne radi posljednjih pet, šest godina.

Dušan Mastikosa, koji je u u vrijeme podizanja kredita radio u opštinskoj službi prostornog uređenja kaže „da ne zna o čemu s radi“.

– Nisam bio u ulozi nikakvog ovlaštenog lica. Izjasnio sam se da nisam kriv i čudi me prijava protiv mene. Ne razumijem da nadležni organi mogu da rade na ovakav način. Samim tim dokazat ću da sam u pravu – kazao nam je Mastikosa.

Istraga o ovom slučaju se, kako nezvanično saznajemo, nastavlja.
Dnevni avaz