Snježne padavine napravile su velike probleme na elektro-distributivnoj mreži. Bez struje je ostalo oko 8.000 domaćinstava na području Prijedora i Oštre Luke, sela na području Novog Grada i opština Krupa na Uni. Zbog obilnih padavina i olujnog vjetra, u Rudniku Gacko je vanredna situacija.

Više od 20 odsto potrošača na području grada Prijedora ostalo je bez električne energije. Među njima i dio opštine Oštra Luka.

Nestanak električne energije je problem za domaćinstva, poljoprivredna dobra, ali i privrednike.

Snježne padavine bez napona su ostavile 21 dalekovod na području Prijedora i Oštre Luke- oko 8.000 potrošača. Ekipe Elektrodistribucije su uspjele otkloniti dio kvarova.

– Nadam se da će problem sa srednjim naponom sanirati danas i da će u toku sutrašnjeg dana sve biti riješeno – kaže Draško Ljubičić, tehnički rukovodilac radne jedinice Elektrodistribucije Prijedor.

Problemi i na području Novog Grada, a bez struje su ostala sva sela i opština Krupa na Uni. Ukupno 200 trafo stanica bilo je bez napona, uključujući i magistralni dalekovod prema Kostajnici.

– Očekujemo da će veći dio trafo stanica biti pod naponom večeras, kada se sve ekipe vrate sa terena – kaže Vanja Bajić, rukovodilac Elektrodistribucije Novi Grad.

RTRS