Željko Stegić iz Prijedora je dugi niz godina u borilačkom sportu. Bavljenje, kaže on, profesionalnim boksom je jako zahtjevno. Potrebna su mnoga odricanja, koja nisu velika u poređenju sa željom za ovim sportom.

– Moj prvi trening je bio u kick boksu. Bio sam impresioniran treningom pa od tog dana nisam propustio ni jedan. Nakon nekog vremena sam se prebacio na klasični boks – priča Željko.

U ovom poslu ga je održala želja za uspjehom. Kaže da je jako uporan i tvrdoglav i kada nešto voli ne odustaje dok ne ostvari svoj cilj. Iza sebe ima osam pobjeda, a samo jedan poraz.

-Taj jedan poraz je bio na samom početku moje profesionalne karijere, i kao što se vidi po rezultatu nije me sputao da nastavim da pratim svoje snove. Nakon svake pobjede budem zadovoljan i to me stimuliše da nastavim da treniram još jače – govori on.

Kod nas je, dodaje on, profesionalni boks u zadnjih nekoliko godina krenuo uzlaznom putanjom.

-Možemo po medijama da vidimo sve više boksera koji su dobro rangirani na svjetskim rang listama. Jako mnogo puta sam ušao u ring i bilo je tu sjajnih boksera i kick boksera, tako da ne bih mogao da izdvojim nikog posebno ko bi mi bio najveći izazov – dodaje Željko kazavši kako pored redovnih treninga je veoma važan zdrav život, naravno uz podršku najbližih.

Cilj u budućnosti mu je da boksuje sa borcima iz top 10 boksera svijeta, u njegovoj kategoriji.

-A za one koji se ne razumiju u ovaj sport reći ću da je boks najteži sport na svijetu. Svako ko uđe u ring je jako hrabar čovjek – završio je Stegić.

Express Magazin