kup rs-rudar prijedor-borac-rezultatIako je prvoligaš Republike Srpske Rudar-Prijedor, eliminisan iz daljeg takmičenja u Kupu BiH, porazom u revanš utakmici osmine finala u Banjaluci od Borca (2:5), ako se ima u vidu činjenica da je u prethodnih 14 zvaničnih ovosezonskih mečeva primio samo sedam golova, ostavio je dobar utisak.

Golom Milenka Devušića imali su „rudari sa Sane“ vođstvo do posljednjeg minuta prvog poluvremena, a potom su izabranici Vinka Marinovića izjednačili i u nastavku potvrdili trijumf iz prvog megdana u Omarskoj, kada su slavili sa 1:0.

-Prije svega želimo da čestitamo Banjalučanima na zasluženoj pobjedi i poželimo im sreću u daljem nadmetanju. Znali smo da su favoriti, uspjeli smo da u otvaranju anuliramo njihovu prednost iz prvog duela, ali smo u najgorem trenutku pred odlazak na odmor dozvolili protivniku da izjednači. U nastavku Borac je bio bolji, ostaje žal što u finišu Siniša Radoja nije postigao i treći gol za naš tim, ali najbitnije je da je publika mogla da uživa u otvorenoj igri bez kalkulacija. Sem toga, izveli smo kombinovan sastav, neke igrače poštedjeli, a s druge strane mlađi su dobili šansu i stekli dragocjeno iskustvo – rekao je šef stručnog štaba zeleno-crnih Darko Nestrorović.

Najljepši trenutak trećeg odmjeravanja snaga krajiških rivala u kratkom periodu, bio je bez sumnje drugi pogodak Prijedorčana, kada je Saša Stijepić sa oko 20 metara pogodio gornji desni ugao čuvara mreže premijerligaša BiH Branislava Runića.

Zanimljivo je da je popularni Stijepa u novijoj istoriji krajiškog fudbala branio boje svih poznatijih klubova, izuzimajući velikana iz ulice Vladike Platona. Pored matičnog Borca iz Kozarske Dubice igrao je za dvije Slobode, novogradsku i mrkonjićku, kao i za Kozaru iz Gradiške.

– Iz Borca nikada nije bilo kontakata, a drago mi je da sam, poslije gola u osmini finala Kupa Republike Srpske kada smo ih „minimalcem“ od 1:0 „izbacili“ iz daljeg takmičenja, ponovo uspio da zatresem mrežu Banjalučana. Ipak, mnogo je važnije da smo im pružili dostojan otpor, vidjelo se da su u nastavku bili motivisani da dokažu da nisu slučajno napravili seriju odličnih rezultata u bh. eliti, da se igralo fer i korektno, a tu je bilo i navijanje domaćih simpatizera, kao i naših „Alkohol bojsa“. Na nama je da se okrenemo onome što nas čeka u prvenstvu Srpske, jer sigurno neće biti malo iskušenje protiv zahuktale Sutjeske iz Foče – rekao je Stijepić.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva