U okviru 6.kola Premijer lige BiH za žene, rukometašice prijedorske “Mire” poražene su na domaćem terenu od ekipe “Goražda” rezultatom 34:44 (15:21).

Početak susreta protekao je u izjednačenoj igri a ekipe su se smjenjivale u vođstvu.

Serijom od 4:0, u kojoj je najefikasnija igračica susreta Monika Išpanović postigla tri gola, gošće u 14.minuti dolaze do prednosti 8:10.

Duška Tintor sa dva gola u istoj minuti poravnava, nakon čega Goraždanke “ubacuju u višu brzinu”.

Do kraja prvog poluvremena izabranice trenera Damira Marevca postižu 11 a primaju samo pet golova pa na odmor odlaze sa visokih +6 (15:21).

Nastavak meča donosi istu sliku na terenu.

Rastrčane gošće pogađaju iz svih pozicija, Dunja Brankovan skida “zicere” a golovima prednjače Išpanovićeva i iskusna Slađana Mitrović-Bogdanović.

Kod domaćih nešto više pokušavaju Tintor i Ćutković ali to je nedovoljno za “priključak” Goraždankama.

Ako je uopšte bilo kakve dileme o pobjedniku, ona je definitivno riješena u 51.minuti kada su gošće povele sa +11 (27:38).

Do kraja susreta priliku da zaigraju za obje ekipe dobile su i igračice sa klupe a konačan rezultat glasio je 34:44.

-Nismo igrali dobro protiv ekipe “Goražda” koja se nalazi na visokom drugom mjestu. Pojačali su se u ovoj sezoni, imaju izuzetno dobru vanjsku liniju sa iskusnim i fizičkim jačim bekovima koje naša odbrana nije mogla zaustaviti. Takođe, našu ekipu u napadu i dalje prate tehničke greške, što protivnik kažnjava polukontrama i kontrama. Nakon šest kola tabela se bodovno podijelila na dvije grupe, prvih šest ekipa su već odmakle i među njima će se tražiti prvak, dok su ostale ekipe bodovno blizu i tražiće način za bijeg iz zone ispadanja. “Mira” do kraja polusezone ima nešto povoljniji raspored te nam utrka za bodove slijedi već od idućeg vikenda kada gostujemo ekipi “Katarine” – rekla je nakon meča Ljubica Ivetić, trener Prijedorčanki.

Mira: Goražde 34:44 (15:21)

Prijedor
Sportska dvorana “Mladost”
Gledalaca: 50
Sudije: Nedim Arnautović/Aleksandar Jović (obojica iz Tuzle)
Isključenja: Mira 2 minuta, Goražde 8 minuta
Sedmerci: Mira 9(9), Goražde 2(1)

Mira
Pantoš, Pjević, Ćutković 9, Tintor 10, Ganić, Suvajac, D.Gligorević, M.Gligorević, Ćorić, Bilbija, D.Mutić 4, J.Mutić 5, Sladaković 4, Perišić 2

Goražde
Brankovan, Barut 4, Mujagić 7, Hrelja, Išpanović 11, Alikadić 2, Halimić, Mitrović-Bogdanović 8, Srna 2, Borčak, Perla 5, Bujak 4, Oputar 1

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com