kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (1)Rudar-Prijedor je izborio plasman u četvrtfine Kupa Republike Srpske, takmičenja u kojem je ove godine bio finalista, pošto je na stadionu u Omarskoj savladao premijerligaša BiH, Borca, poslije njegove „vezane“ serije od četiri uzastopne pobjede u najvišem rangu, a i prethodnog međusovnog duela krajiških rivala, sa 1:0(1:0).

Ujedno „rudari sa Sane“ su savladali velikana iz ulice Vladike Platona, poslije punih pet godina, jer su posljednji put slavili još u svojoj prvoj sezoni u borbama za bodove u bh. eliti, 3.oktobra 2009. godine, kao domaćini, ali na prijedorskom Grdskom stadionu, identičnim rezultatom.

Gol odluke postigao je najbolji akter ovog meča Saša Stijepić u 18.minuti. Čedomir Ćulum, koji je odlično iskoristio povjerenje šefa stručnog štaba domaćih Darka Nestorovića na poziciji štopera, poslao je iz svog kaznenog udarca „dubinsku“ loptu, koju nije najbolje zahvatio kapiten Banjalučana Nebojša Runić, ona je došla do Stijepića, koji munjevito reaguje, ušavši u šesnaesterac rivala sa lijeve strane i sa desetak metara pogađa suprotan donji ugao golmana Luke Gajića.

kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (2)Nakon pola sata igre zaprijetili su i crveno-plavi. Sa lijeve strane slobodan udarac je izveo Aleksandar Malbašić, koji pronalazi Darka Đajića, ovaj šutira u donji lijevi ugao Dalibora Kozića, no čuvar mreže Prijedorčana nije se dao prevariti.

Na početku drugog poluvremena, u 49.minuti Milenko Devušić se izborio između dvojice čuvara za dobru poziciju, ali je lopta koju je uputio udarila u stativu i tako njegov tim nije udvostručio prednost.

Ulazak Tonija Jovića, koji je u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH riješio pitanje pobjednika donio je nešto više agresivnosti u igri gostiju, ali bez konkretne završnice, dok je prvoligaš Republike Srpske „vrebao“ iz kontri. U 80.minuti Aco Đokić je dobro uposlio ofanzivnog Nebojšu Šodiću, na čijoj se ruci našla kapitenska traka po izlasku zbog povrede Nemanje Pekije, a kasnije je po izlasku predao Siniši Saničaninu, uletio je kao tane po desnoj strani, ali je loptu poslao tik preko prečke.

Umalo da to odmah na suprotivnoj strani ne kazni „rezervista“ Ilija Danilović, ali se nije najbolje snašao, da bi u 86. minuti kapiten kluba rekordera po broju osvojenih pehara u Kupu RS (trijumfovao pet puta: 1995. 1996. 2009. 2011. i 2012.godine), zbog oštrog prigovora i pogrdnih riječi upućenih sudiji Velimiru Driniću iz Modriče dobio direktan crveni karton.

-Čestitam Rudar Prijedoru na pobedi. Zaslužili su je, jer su imali više motiva od mojih igrača, pokazali želju i htijenje i to im se i isplatilo – rekao je uvijek korektni strateg Borca Vinko Marinović.

Rudar-Prijedor: Borac (BL) 1:0(1:0)

Omarska
Stadion: FK Omarska
Gledalaca: 200
Sudija: Velimir Drinić (Modriča) 7
Strijelac: Stijepić u 18.minuti za Rudar-Prijedor
Žuti kartoni: Đokić, Ćulum (Rudar Prijedor), Radinović, Savanović, Savić (Borac)
Crveni karton: Nebojša Runić (Borac) u 86.minuti

RUDAR-PRIJEDOR
Kozić 7, Šodić 7 (od 86. Rokvić -), Saničanin 7, Pekija 7 (od 46. Marić 6,5), Đokić 7, Kojić 6,5, Mirković 7, Redžić 7, Ćulum 7,5, Devušić 7, Stijepić 7,5

BORAC
Gajić 7, Macanović 6 (od 61. Danilović -), Malbašić 6,5 (od 61. Savanović -), Predragović 6 (od 46. Jović 7), Đajić 6,5, Kremenović 6,5, Savić 6, Radinović 6, Runić 5,5, Jovičić 6,5, Kastratović 6

Igrač utakmice: Saša Stijepić

N.Đerić/A.Drakulić
kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (3) kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (4) kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (5) kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (6) kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (7) kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (8) kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (9) kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (10)