Predstavnici prijedorske gradske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila posjetili su dvije porodice poginulih boraca u Prijedoru i uručili im novčanu pomoć. Ovakve posjete organizovane su svakog mjeseca.

Predstavnici ove organizacije posjetili su porodicu Јove Miloševića, oca poginulog borca, koji je nedavno ostao bez supruge i ima zdravstvenih problema. O njemu brine kćerka Suzana. Ova porodica tokom rata izbjegla je iz Travnika i nastanila se u Prijedoru. Novčana pomoć je dobrodošla, ali je mnogo važnije znati da neko misli na ove porodice, poručuje Suzana.

Suzana Krupljanin, sestra poginulog borca, kaže da svima iz kategorije porodica poginulih mnogo znači što se neko sjeti da im dođe u posjetu. To, kako ističe, znači da nisu zaboravljeni.

Iz gradske boračke organizacije poručuju da je cilj obići porodice poginulih boraca i pomoći im u najtežim trenucima, a posebno prilikom liječenja. Poručuju, moraju znati da nisu zaboravljeni.

– Ovo je najmanje što mi možemo uraditi. Žao mi je što baš svima ne možemo stići, ali nastojimo gdje god možemo da pomognemo na neki način. Barem, ta ljudska neka riječ njima puno znači – navela je Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedora.

Zapošljavanje djece poginulih boraca jedan je od prioriteta, poručila je Karlica. Iako ima dobrih primjera, na prijedorskom birou posao još čeka oko dvije stotine djece poginulih boraca, među kojima su najbrojniji oni sa završenom osnovnom školom.

RTRS