Mladi stručnjak na klupi kadetskog tima Rudar-Prijedora Srđan Marjanović sa svojim izabranicima je ostvario istorijski uspeh, na finalnom turniru u Mostaru postali su prvaci Bosne i Hercegovine. Ovaj rezultat je ostvaren na impresivan i impozantan način, a sreći nije bilo kraja, čak je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković upriličio prijem za igrače i stručni štab kadeta „rudara“.

-Ovim putem želimo da se zahvalimo gradonačelniku Đakoviću i vidu podrške i pažnje koje nam je pružio i dao, to je znak da se naš rezultat, koji nije bilo nimalo lako ostvariti, zapažen i mnogi ga cene i poštuju – počeo je priču strateg koji je od malih nogu u Rudar-Prijedoru.

Iz godine u godinu Srđan Marjanović regrutuje mnoge mlade igrače među kojima su Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Ajdin Redžić… mladi reprezentativci BiH i igrači koji već prave zapažene seniorske karijere.

-Stvarno kada uzmem u obzir čitavu sezonu kako smo krenuli i kakva su očekivanja bila, samo sam ja verovao, uz momke koje sam predvodio s klupe, da možemo da ostvarimo dobar, istorijski rezultat i uspeli smo u tome. Hvala im. Ovo je sjajna generacija igrača pred kojom je blistava fudbalska budućnost – nastavio je trofejni trener „rudara“.

Kadeti Rudar-Prijedora su sezonu završili bez poraza, postigli su 108 golova, primili samo dva, u poslednjih 20 utakmica nije im se mreža tresla. Više od godinu dana nisu poraženi, tačnije 18. maja prošle godine.

-To je rezultat za svaki respekt i poštovanje, nije lako, pa čak ni u ovoj konkurenciji ostvariti sve te takmičarske parametre. Klub u budućnosti treba da se okrene ovoj generaciji, većina igrača koji su šampioni BiH za godinu ipo do dve biće, bar bi tako trebalo da bude, okosnica našeg seniorskog tima. To je naša budućnost i moramo u nju da ulažemo. Ono što mene posebno kao trenera i pedagoga raduje jeste činjenica da su svi oni sjajni učenici i redvno idu u školu, usklađuju svoje školske i sportske obaveze na fantastičan način – kaže Srđan Marjanović.

Njegov otac Nebojša, nažalost pokojni, udario mu je trenerski i sportski gen. Bio je trener rukometaša Bosnamontaže, Srđo se međutim odlučio za fudbal, završio je i Fakultet za fizičku kulturu, pohađa seminare za trenersko usavršavanje koje organizuje Edukativni centar Fudbalskog saveza BiH.

-Posebno mi je drago što su većina naših igrača iz šampionske generacije članovi sekcija u školi, pa tako pojedinci idu da treniraju odbojku, košarku, rukomet, atletika se podrazumeva. To me raduje jer se zaista radi o istinskim sportskim momcima i dečacima koji vole ove plemenitu granu ljudskog stvaralaštva – ponosan je Marjanović.

Sudbina omladinskih selekcija je takva da dugo nisu igrači zajedno, tako je i sa ovom šampionskom generacijom Rudar-Prijedora.

-Ova generacija se sada razdvaja, jedan deo igrača ostaje u kadetskoj konkurenciji, oni stariji prelaze u juniore. Nadamo se da će u novoj konstalaciji sistema takmičenja naša juniorska selekcija izboriti plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH, a isto tako da će i naši seniori da nam pomognu ulaskom u elitu. Rudar-Prijedor u novoj sezoni treba da napadne plasman u elitu kako u seniorskoj tako i juniorskoj konkurenciji. Bio bi to veliki rezultat za budućnost našeg kluba – rekao je na kraju Srđan Marjanović, šampionski trener sa kadetima Rudar-Prijedora.

Škola radi dobro

Na pitanje da oceni rad omladinske škole FK Rudar-Prijedor Srđan Marjanović je istakao:

–Škola radi dobro, a nadamo se da ćemo u skoro vreme dobiti još bolje uslove za rad i treniranje jer imamo talentovanih dečaka koji mogu da postanu veliki igrači. Bilo bi sjajno kada bi Prijedor dobio jedan teren sa umetnom travom, bio bi to istinski poklon za ovu šampionsku generaciju koja je pokrenula određeni fudbalski zamajac u našem Grad. Nada se da će i u budućnosti naše omladinske selekcije beležiti sjajne – šampionske rezultate.

Sportski žurnal