Danas je održana sjednica Upravnog odbora ArcelorMittal Prijedor na kojoj su donešene značajne odluke za rad kompanije i razvoj rudarstva na području Prijedora.

1. Usvojen je Izvještaj o poslovanju za 2016. godinu u kojem je iskazana ostvarena dobit od 6,2 miliona KM.

2. Usvojen je Plan poslovanja za 2017. godinu u kojem je definisana proizvodnja od 1,75 miliona tona rude.

3. Donesena je Odluka o isplati dobiti osnivačima za period od 2014. do 2016. godine u iznosu od 6,25 miliona KM, u omjeru 51 % za ArcelorMittal i 49% RŽR “Ljubija” a.d. Prijedor, što će sa isplaćenim za period 2008 – 2013. godine u kontinuitetu biti ukupno 20,5 miliona KM.

4. Podržana je aktivnost resornog ministarstva na okončanju procesa potpisivanja koncesionog ugovora i dobijanja stalne dozvole za rad.

5. Razmotrena je informacija oko privatizacije RŽR “Ljubija” a.d. Prijedor i data podrška svim aktivnostima koje su usmjerene ka aktiviranju rudnika u Ljubiji i produžavanju vijeka ekspoatacije rude. Upravni odbor podstiče donosioce odluka da ovako značajno pitanje za Prijedor i budućnost rudarske proizvodnje, usmjeri u cilju postizanja potrebnog konsenzusa i zajedničkog uspjeha koji garantuje budućnost i zapošljavanje velikog broja radnika.

Predsjednik Upravnog odbora
Anne van Ysedyck