Da se u ljudskim životima ipak ništa ne dešava slučajno, obično shvatimo kada se podudare neke situacije i događaji na dobar ili loš način, zavisno od ishoda.

U porodici Ranka Majstorovića (77) iz Omarske samo naizgled djeluje kao slučajnost i srećna okolnost da je anonimni donator na njegovu adresu poslao 200 evra pomoći i to baš pred porodičnu slavu Markovdan.

Ovaj dar je obradovao starinu Ranka i ozario srećom njegovo lice, jer svake godine on, njegova kćerka Božana i unuk Marko se mnogo odriču da bi obilježili slavu na dostojan način. O ovoj lepoj vijesti saznali smo i kad smo posjetili starinu Ranka, kako bi mu uručili 100 dolara, dar plemenite Rajke Tarlać iz Sidneja i anonimnog sveštenika SPC.

– Ovaj dar je došao u pravi čas kada slavimo našeg zaštitnika Svetog Marka i pao mi je veliki teret sa srca, jer smo imali čime da proslavimo slavu kako dolikuje. Uvijek sam se do sada snalazio nekako da imam na trpezi sve što treba, ali je bilo teško i sve je teže. Zato sam zahvalan mnogo čovjeku koji mi je poslao ovu pomoć, a želi da ostane anoniman. Želim mu dobro zdravlje i da uz Božiji blagoslov ima sve što poželi – kaže Ranko.

Priča o teškom životu Majstorovića, koji su zbog neimaštine ostajali u mraku, bez struje i bez vode, do nepoznatog donatora došla je posredstvom Doste Miki Bauer, koja mu je predočila život ove siromašne porodice. Čuvši to, donator je pokazao interesovanje da Rankovom unuku Marku pomogne u školovanju i da mu mjesečno šalje po 100 evra, kako bi mogao kupiti mjesečnu autobusku kartu do Prijedora gdje ide u srednju Elektrotehničku školu i podmiri još neke manje potrebe.

Hvala draga Rajka

Ogromnu zahvalnost, starina Ranko, koji uveliko gazi osmu deceniju, uputio je i njihovoj stalnoj dobročiniteljki sa drugog kraja svijeta.

– Dobra Rajka i njeni prijatelji već godinama nas ne zaboravljaju. Nemamo načina da joj se zahvalimo, jer sve što bih rekao malo je za ono što ova žena sa velikim srcem čini za siromahe. Njen dar ću utrošiti mahom za nabavku lijekova, a ono što preostane daću unuku Marku, da se počasti nečim – poručio je Ranko Majstorović.

Vesti-online.com