ak prijedor-trka prnjavorČlanovi Atletskog kluba Prijedor učestvovali su na tradicionalnoj 15. Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru.

Prema riječima trenera ovog kluba Zorana Radinovića ostvareni su dobri rezultati.

„U Prnjavoru je bilo 25 mladih prijedorskih atletičara, od cicibana do seniora, koji su još jednom pokazali da smo talentovana sredina. Iako je sezona trka na otvorenom tek na početku, zadovoljan sam ostvarenim rezultatima i načinom kako su naši atletičari predstavili svoj klub i grad Prijedor“, rekao je Radinović.

Pionir Mirko Cvijić osvojio je drugo mjesto dok je pionirka Anja Trebovac trku okončala na četvrtoj poziciji.

U kategoriji juniora mlada prijedorska nada Božidar Vujić zauzeo je drugo mjesto dok je Saša Dobrijević bio treći.

Mladi prijedorski atletičari najviše su pokazali u trci prvih razreda osnovnih škola za dječake gdje su zauzeli prve tri pozicije, Stefan Marčetić je bio prvi, Slavko Dejanović drugi a Marko Jeftić treći.

U kategoriji prvog razreda za djevojčice prvo mjesto je pripalo Anastasiji Udovčić.

Kod trećih razredaVuk Drljić je bio peti, u kategoriji 6. i 7. razreda Kristijan Radinović je osvojio četvrto mjesto kod dječaka, dok je kod djevojčica u istom rangu trijumfovala Teodora Pijević.

U najmlađoj kategoriji cicibana kod djevojčica je najbrža bila Ana Milinić dok je kod dječaka Filip Radinović osvojio šesto mjesto.

Radmila Đukanović je trku seniorki završila na osmoj poziciji.

Na 15. Međunarodnoj trci u Prnjavoru učestvovali su atletičari iz Republike Srpske, Bosne i Hercegocine, Srbije, Hrvatske, Mađarske i Kenije.

Foto – AK „Prijedor“