„Rudari sa Sane“ nisu iskoristili sve svoje prilike u prvom poluvremenu, a gosti su se otvorili u nastavku i stigli zasluženo do izjednačenja, Rudar-Prijedor: Tekstilac Kort 1:1.

U 8.minuti Slaven Kovljen je uputio udarac sa ivice šesnaesterca, iskusni kapiten protivničkog tima Dejan Plisnić „izvadio“ loptu iz svog donjeg lijevog ugla, ali je mladi David Kuridža bio na pravom mjestu i postigao svoj drugi ovosezonski gol za vođstvo domaćina 1:0.

Diktirali su od tada tempo momci Zlatka Jelisavca.

Ognjen Jaćimović je bio u dobro poziciji u 16.minuti u kaznenom porstoru rivala da akciju kruniše golom, oklijevao je i dodao loptu do Milana Šakića, koji je šutirao kraj Plisnića, ali se na gol-liniji našao Dejan Ćorić i spasao siguran pogodak.

Još jednom je u 31.minuti Jaćimović mogao da se upiše u listu strijelaca, ali njegov pokušaj sa lijeve strane osujetio je Plisnić.

U nastavku, u 54.minuti Saša Stijepić, nekadašnji golgeter Prijedorčana, najavio je da se izabranici trenera Zorana Dragišića neće lako pomiriti sa porazom.

Ipak, njegov udarac ga gornjem desnom uglu golman Đorđe Šarac je odbranio.

Igrala se 78.minuta kada je Stijepić sjajno prošao po lijevoj strani i kraj istrčalog Šarca šutirao, lopta je pogodila suprotnu stativu, a prihvatio je najbolji akter meča Vladanko Komlenović, zatresao mrežu i donio bod Drvenćanima.

U 87.minuti Draško Lolić sa 7-8 metara sa desne strane neometan šalje loptu preko prečke.

I Jaćimović se još jednom našao do kraja u lijepoj situaciji, ali je spriječen da postigne gol, dok su šutevi Stijepića, odnosno Lolića bili lak plijen za provjerene golmane.

Rudar-Prijedor: Tekstilac Kort 1:1(1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 100
Sudija: Milan Docić (Banjaluka) 8
Strijelci: Kuridža u 8. za Rudar-Prijedor, a Komlenović u 78.minuti za Tekstilac Kort
Žuti kartoni: Kovač, Jolović (Tekstilac Kort)

RUDAR-PRIJEDOR:
Šarac 7, Malović 7, Vojnović 7, Petrović 6,5, Kuridža 7, Lolić 6, Šakić 6 (od 61. Malinović 6), Jaćimović 6, Gavranović 6,5, Kovljen 7 (od 68. Miličević –), Popović 6,5

TEKSTILAC KORT:
Plisnić 7, Marić 6, Jolović 6,5, Kovač 7, Kremenović 6 (od 75. Đuričić -), Stijepić 7, Jandrić 6, Susaković 6,5 (od 86. S.Brković -), Ćorić 7, Komlenović 7, Duspara 6 (od 59. M.Brković 6)

Igrač utakmice: Vladanko Komlenović (Tekstilac Kort)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com