Edin Kevac (40), koji je osumnjičen da je početkom aprila napao i teško povredio doktoricu Doma zdravlja Kozarac Brankicu Galić, priveden je nakon što je policija u objektima koje koristi našla veću količinu oružja, eksploziva i municije.

Pripadnici Odeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Prijedor su u sredu satima pretresali kuću i pomoćni objekat u Kamičanima u njegovom vlasništvu, kao i kuću i pomoćni objekat koje koristi u mestu Brđani.

-Nađeni su sporogoreći štapin sa postavljenom detonatorskom kapislom broj osam, više komada trotilskih metaka 200 grama za protivpešadijsku minu PMR 2, više komada trotilskih metaka od 100 grama, detonatorske kapisle, detonatorski sporogoreći štapin, tri pištolja, dve puške, oružje sa tetivom, optički nišan, više komada metaka različitog kalibra i 57 kutija tableta za potenciju – rekli su u PU Prijedor. Radi se o oružju, municiji ili eksplozivnim materijama čije držanje građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno. Sve ovo je deponovano u prijedorskom Osnovnom sudu.

-Sumnja se da je K. E. počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Nakon kompletiranja predmeta protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična dela – rekli su u prijedorskoj policiji. On je istog dana priveden i nakon saslušanja pušten na slobodu, a navodno je Kevac za određene vrste naoružanja imao dozvolu. U toku je istraga odakle mu oružje i eksplozivna sredstva.

Podsećamo, Kevac je u medije dospeo nakon što je 4. aprila na radnom mestu napao doktoricu Brankicu Galić. Od siline udarca nogom žena je zadobila potres mozga i povrede glave. Sve se dogodilo nakon pauze, a medicinski radnici tada su ispričali da je Kevac doveo ćerku u Dom zdravlja Kozarac i tražio uputnice za dalje lečenje. ispričali su da mu je doktorica rekla da mora da ispoštuje proceduru i da donese mišljene Fonda zdrvastvenog osiguranja RS. Budući da je on insistirao na uputnici ona mu je rekla da će mu je napisati, ali da će je morati platiti jer nije ispoštovana procedura Fonda. Devojčica je tada izgubila svest, te su je medicinski radnici i doktorica uneli u ordinaciju kako bi joj ukazali pomoć. U tom momentu Kevac je razvalio vrata nogom i zaletio se na doktoricu koja je od siline njegovog udarca udarila u zid i dobila potres mozga.

Kevac je nakon napada izjavio da je doktorka vređala njegovu ćerku, koju je, navodno, nazvala razmaženim derištem, što je kod njega izazvalo revolt. Nije negirao da je fizički napao lekarku.

Osumnjičen za napad

Kevac je bio osumnjičen da je u julu 2015. godine bio u grupi koja je napala i pretukla Sinišu Timarca iz Prijedora nakon što su mu oduzeli prvenstvo prolaza. Prvo je došlo do svađe između vozača, a onda i do fizičkog sukoba.

EuroBlic