Fudbalere Rudar-Prijedora u nedjelju očekuje treće ovosezonsko odmjeravanje snaga sa banjalučkim Borcem.

Izabranici trenera Zlatka Jelisavca u miru se pripremaju za prvi od dva megdana u Ligi za prvaka, a lideru gostuju bez većeg psihološkog opterećenja, s obzirom da je njihov domaćin već i nadomak teorijskog osiguravanja titule šampiona i ekspresnog povratka u Premijer ligu BiH.

Za razliku od Stefana Gavranovića, kojeg muči povreda obnovljena u Derventi protiv Tekstilac Korta i neizvjesmo je da li će biti u timu „rudara sa Sane“, Rastko Rokvić, izostavši u duelu sa Podrinjem iz Janje zbog prehlade, ponovo će pomoći svojih saigračima.

-Krajiški derbi spada u posebne utakmice. Uvijek je prisutan motiv više, bez obzira što ovoga puta nema velikog takmičarskog značaja. Potrudićemo se da damo sve od sebe, jer smo u prethodnoj utakmici u Banjaluci ostali dužni navijačima i pokušamo da u dobroj igri ostvarimo povoljan rezultat – rekao je Rokvić.

Zanimljivo je da su uključujući i meč Premijer lige BiH, odigran 3.oktobra 2009.godine, kada su „rudari sa Sane“ posljednji put savladali „crveno-plave“ u Prijedoru sa 1:0 dva rivala u zvaničnim i prijateljskim susretima igrali 18 puta.

Prijedorčani su slavili još samo u osmini finala Kupa Republike Srpske, takođe sa 1:0 u Omarskoj, 7.oktobra 2014. i kao gosti, u borbama za bodove u bh.eliti, 3.oktobra 2015. sa 2:1, dva puta remizirali i doživjeli 13 poraza.

Na polovini utakmica (devet) nisu pogodili mrežu Banjalučana, a postigli su protiv njih 12 golova, dok su primili čak 35 pogodaka.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com