U Hambarinama slab fudbal, a bodove sa stadiona „Vedro polje“ zasluženo su odnijeli gosti, OFK Brdo: FK Čelinac 0:2.

Izabranici trenera Amira Kaltaka bezvoljno su ušli u utakmicu, a tek u 27.minuti Edin Sarhatlić je iskosa sa lijeve strane pokušao da iznenadi Stefana Kutića koji j bio na mjestu.

Pred sam odlazak na odmor, u 45.minuti protivnik je izveo brzu akciju, udarac Bojana Popovića sa 10-ak metara golman Adnan Čaušević je zaustavio, ali je lopta došla na lijevu stranu do Vitomira Babića, kojem nije bilo teško da pogodi nezaštićenu mrežu za 0:1.

Ni u nastavku slika se nije bitnije mijenjala.

Sve se završavalo na nepreciznim pokušajima iz daljine.

U 61.minuti Besim Ibričić je izveo slobodan udarac na oko 30 metara iskosa sa lijeve strane, a Damir Gredelj u gužvi pred golom rukom skrenuo loptu u mrežu.

Sudija Slaviša Jovanić iz Prnjavora pokazao je prvo na centar, iako mu „mahač“ na čijoj polovini terena se to dogodilo Bojan Stojković iz Srpca nije ništa signalizirao.

Uslijedili su protesti ekipe Čelinca, a Banjalučanin Milan Kukrika prvi pomoćni sudija je „izvadio“ stvar i gol je opravdano poništen.

Pokušali su „brđani“ agresivnijom igrom, ali rival je bio disciplinovan, a u 70.minuti vremešni i korpuletni Babić, umakao je pažnji zadnje linije, sa lakoćom ušavši u kazneni prostor, po zemlji poslao loptu sa lijeve strane u suprotan donji ugao i tako se drugi put upisao u listu strijelaca ponijevši epitet najboljeg igrača utakmice za zasluženu pobjedu svog tima.

OFK Brdo: FK Čelinac 0:2(0:1)

Hambarine
Stadion: Vedro polje
Gledalaca: 100
Sudija: Slaviša Jovanić (Prnjavor) 7
Strijelac: Babić u 45. i 70.minuti
Žuti kartoni: Stegić (Brdo), De.Knežević, Džombić, Radić, Gojković, Popović, Babić (Čelinac).

OFK BRDO:
Čaušević 6,5, Đug 6 (od 63. Mešić -), Miljević 6, Stegić 6, Selimović 6, Aleksić 6, Sarhatlić 6, Šakić 6,5 (od 73. Kljajić 6), Gredelj 6 (od 63. D.Mujadžić -), Ibričić 6, Kaltak 6

FK ČELINAC:
Kutić 7, Stolić 6,5, Dragojević 6,5, Da.Knežević 7, Radić 6,5 (od 70. Railić -), De.Knežević 6,5, Babić 7,5, Džombić 7, Trivić 6,5 (od 65. Gojković -), Popović 7, Materić 6

Igrač utakmice: Vitomir Babić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com