Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor- Policijske stanice Novi Grad, dana 15.03.2017. godine, u nastavku akcije kodnog naziva „Tabacco“, izvršili su pretres stambenog prostora i putničkog vozila koje koristi lice M.K. iz Novog Grada.

Pretresom koji je vršen uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, u vozilu je pronađeno i privremeno oduzeto 19 vrećica rezanog duvana ukupne bruto mase 7.983,25 grama, za koje lice nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu.

Istog dana, u odvojenim aktivnostima, policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica, uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, izvršili su pretres stambenog prostora i putničkog vozila koje koristi lice B.K. iz Kozarske Dubice.

Prilikom pretresa stambenog objekta pronađeno je i privremeo oduzeto 36 vrećica rezanog duvana ukupne bruto mase 19,1 kg za koje lice nije posjedovalo dokumentaciju o porijeklu, kao i 337 praznih kutija za cigarete različitih vrsta predviđene za pakovanje i prodaju.

Svi oduzeti predmeti biće dostavljeni u skladište Uprave za indirektno oporezivanje u Banja Luci, dok će nakon kriminalističke obrade i kompletiranja predmeta, protiv lica M.K. iz Novog Grada i B.K. iz Kozarske Dubice, Tužilaštvu BiH, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznim proizvodima“.

Podsjećamo, u sklopu akcije „Tabacco“, u prethodnom periodu policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su oduzeli ukupno 503 kg rezanog duvana i 3.428 kutija različitih vrsta cigareta, bez akciznih markica ili sa akciznim markicama drugih država.

Policijski službenici CJB Prijedor nastavljaju rad na realizaciji akcije kodnog naziva „Tabacco“.

CJB Prijedor