pozoriste prijedor-radovi-avgust (1)Vlada Republike Srpske i grad Prijedor zajedno će obezbijediti sredstva za obnovu zgrade Pozorišta Prijedor, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada Republike Srpske podržavaju rad svih kulturnih ustanova, pa tako i Pozorišta Prijedor”, kažu u Ministarstvu.

Projekat adaptacije, nadziđivanja i rekonstrukcije zgrade Pozorišta Prijedor počeo je 4. avgusta, ali mediji ni nakon mjesec dana nemaju zvanične informacije o investiciji.

Novinarima više medijskih kuća direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš u više navrata najavljivao je da će javnost o ovom projektu izvijestiti na konferenciji za novinare, ali to se ni mjesec dana nakon početka radova nije desilo.

Novinari su za početak radova saznali putem Fejsbuk stranice Pozorišta Prijedor.

pozoriste prijedor-radovi-avgust (2)Prema tenderu za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na adaptaciji i nadziđivanju sa rekonstrukcijom krova na objektu Pozorišta Prijedor, rok za izvođenje radova je šest mjeseci od dana uvođenje izvođača radova u posao.

Zgrada Pozorišta Prijedor projektovana je i izvedena u dvije Faze, 1971. i 1974. godine, ali ideja da se veoma složeni i razuđeni krov pokrije bakarnim limom nije realizovana, jer nije bilo dovoljno novca.

Objekat je pokriven kombinacijom jeFtinijih materijala, korišteni su crna izolacija i pocinčani lim, a ugrađeni materijali su dotrajali i već čitavu deceniju stvaraju ozbiljne probleme kao što je prokišnjavanje.

Zajedničkom ulaganjem grada Prijedora i Vlade Republike Srpske planirana je sanacija krova za koju se od izvođača zahtjeva garantni rok dvadeset godina, dogradnja 197 kvadratnih metara garderobnog prostora na nivou drugog sprata, te termička zaštita Fasadnih betonskih zidova.

Procijenjena vrijednost radova je 409.000 KM.
Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić