U prijateljskoj utakmici po kišovitom vremenu na stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama viđena je i kiša golova, OFK Brdo: FK Radnik 6:3.

Član Četvrte lige FSP Prijedor iz Kozarske Dubice došao je u vođstvo u 10.minuti kada je Zoran Jeftić sa oko 25 metara, pokliznuvši se gotovo u padu šutirao ka protivničkom golu, a lopta se padajući „u luku“ našla u desnom gornjem uglu golmana Adnana Čauševića, 0:1.

Trener gostiju Safet Krivdić nije mogao da računa na povrijeđene standardnog prvotimca Edina Krivdića i čuvara mreže Anela Burnića, čije je mjesto među stativama zauzeo Vedran Jarić, koji se u nekoliko navrata u prvom poluvremenu istakao odličnim intevencijama.

Veliku šansu za izjednačenje domaći su imali u 42.minuti, kada Nemanja Miljević sa 7-8 metara neometan u kaznenom prostoru rivala iskosa sa lijeve strane tuče kraj suprotne stative.

Da će momci Amira Kaltaka u nastavku biti mnogo angažovaniji, samim ulaskom Besima Ibričića, potvrdilo se već u 48.minuti, kada pomenuti najbolji igrač „brđana“ sa oko 20 metara pogađa stativu.

U 53.minuti Damir Gredelj je odlično reagovao na centaršut sa desne strane i glavom poslao loptu u dalji donji ugao za izjednačenje 1:1.

Samo tri minuta kasnije u otvorenoj igri, Radnik, koji je ostavio povoljan utisak dolazi do nove prednosti.

Ljubiša Burazor je sa oko 18 metara ciljao desni gornji ugao i bio uspješan za 1:2.

U 58.minuti mogao je i do trećeg pogotka.

Vahid Karupović je u svom šesnasetercu oborio Igora Došenovića i za sudiju Nemanju Davidovića iz Priejdora nije bilo dileme.

Dosudio je jedanaesterac, ali je Burazor poslao loptu preko prečke.

Kazna je Dubičane stigla već u sledećoj minuti kada je Denis Mujadžić donio novo poravnanje rezultata 2:2.
Uslijedio je potom potpuni preokret.

Prvo je Edin Sarhatlić povisio u 71.minuti na 3.2, a Sanel Hadžimuratović koji mu je bio asistent dva minuta kasnije postiže četvrti gol za OFK Brdo.

Poslije prodora Ivana Šakića u 81.minuti Mirko Grbić je bio na pravom mjestu i povećao vođstvo regionalnog ligaša na 5:2.

Minut kasnije Fajko Zahirović na suprotnoj strani smanjuje na 5:3, pošto ga je lijepo uposlio Aleksandar Mijuk.

Konačno golijada je završena u 86.minuti.

Armin Mešić je poput „taneta“ uletio sa lijeve strane, ubacio loptu pred gol, a u gužvi snalažljivi Grbić još jednom bio najprisebniji i postigao svoj drugi pogodak za konačnih 6:3.

OFK Brdo: FK Radnik (Kozarska Dubica) 6:3(0:1)

Hambarine
Stadion: Vedro polje
Gledalaca: 30
Sudija: Nemanja Davidović (Prijedor)
Strijelci: Gredelj u 53., Mujadžić u 59., Sarhatlić u 71., Hadžimuratović u 73. i Grbić u 81. i 86. za Brdo, a Jeftić u 10., Burazor u 56. i F.Zahirović u 82.minuti za Radnik

OFK BRDO:
Čaušević, Stegić, Mešić, Đug, Borovac, Kljajić, Mujadžić, Miljević, Kaltak, Gredelj, Sarhatlić
Igrali su još: N.Musić, Ibričić, Hadžimuratović, Karupović, Šakić, Grbić, R.Musić, Aleksić

RADNIK:
Jarić, Bjelobrk, Ljubijankić, Mihaljević, Mučibabić, Jeftić, Mijuk, Došenović, Burazor, Gorinjac, F.Zahirović
Igrali su još: M.Zahirović, N.Krivdić, Šanta

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com