pavic-avdagic-pro buducnostGradonačelnik Prijedora Marko Pavić i načelnik opštine Sanski Most Mustafa Avdagić u Prijedoru su danas potpisali memorandum o saradnji u projektu “PRO-budućnost” čiji cilj je izgradnja povjerenja među građanima svih etničkih grupa.

Pavić je rekao da su ove dvije lokalne zajednice upućene jedne na druge i da projekat finansira USAID, te da je cilj jačanje saradnje građana Prijedora i Sanskog Mosta u svim oblastima.

“Akcenat je na saradnji građana i mislim da je to najvrednije, a u sklopu toga su i saradnja nevladinog sektora, drugih organizacija i grupa građana”, kazao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je dodao da je cilj pomirenje među građanima i građenje bolje budućnosti za građane Prijedora i Sanskog Mosta.

“Zato smo sa zadovoljstvom prihvatili ovaj oblik saradnje sa susjednom opštinom i od zainteresovanih subjekata očekujemo prijedloge projekata koji će život naših građana učiniti boljim”, naveo je Pavić.

Načelnik opštine Sanski Most Mustafa Avdagić rekao je da je 11. septembra rok za podnošenje prijedloga projekata donatorima i da do tada stručne službe ovih dviju lokalnih zajednica treba da se dogovore šta kandidovati.

“Cilj je jačanje međugradske i međuentitetske saradnje i ponovno uspostavljanje nažalost pokidanih veza koje gradonačelnik Pavić i ja u svojim mandatima gradimo”, kazao je Avdagić.

Vrijednost USAID-ovog projekta koji se provodi u 30 lokalnih zajednica u BiH tokom četiri godine, iznosi 4,7 miliona dolara.

SRNA