U okviru priprema za nastavak prvenstva Četvrte lige PFS Prijedor, ekipa Sloge iz Rakelića gostovala je proteklog vikenda u Novom Gradu gdje je odigrala prijateljski susret sa domaćim drugoligašem RS, ekipom Slobode.

S obzirom da su gostujući igrači tek nedavno počeli sa treninzima dok se Novljani već uveliko pripremaju za nastavak Druge lige RS-grupa Zapad, očekivalo se više od domaćina.

Međutim, ekipa lidera Četvrte lige PFS Prijedor pokazala je da će sa pravom „jurišati“ na titulu u ovom rangu takmičenja i plasman u Regionalnu ligu.

Iako je Slogu napustilo nekoliko igrača koji su otišli na rad u inostranstvo, dovedena su pojačanja na deficitarnim pozicijama.

Stigao je golman Tica, vratio se Srđan Torbica iz ekipe FSA Prijedor pa se ekipa, koja kao domaćin igra na stadionu u Saničanima, nada da će ovog proljeća ostati na liderskoj poziciji.

Sloga je u ovom prijateljskom susretu sa Slobodom igranom na pomoćnom terenu stadiona „Mlakve“ slavila rezultatom 1:0.

Nakon što je u prodoru oboren najbolji strijelac Siniša Objedović, možda čak i u šesnaestercu, dosuđen je prekršaj na ivici kaznenog prostora.

Loptu je namjestio Torbica i preko „živog zida“ u golmanovu stranu sjajno pogodio u 41.minuti susreta.

Pokušavali su domaći izmjenama doći do rezultatskog poravnanja ali u tome nisu uspjeli iako su zadnjih 10-ak minuta imali brojčanu prednost jer su zbog povreda gosti meč završili sa 10 igrača.

Treba istaći da je Sloga ovu vrijednu pobjedu, iako je riječ o prijateljskom susretu, ostvarila bez nekoliko standardnih prvotimaca jer su zbog posla i povreda izostali Šodić, Kecman, Paspalj, Torbica, Stanković, Tadić i Marinović.

Sloboda (NG): Sloga (Rakelići) 0:1

Novi Grad
Pomoćni teren stadiona „Mlakve“
Strijelac: Torbica u 41.minuti

Sloboda Novi Grad
Krupić, Bajraktarević, Žujić, Balaban, Pačavra, Ćulibrk, Ivčić, Mrkić, Mijić, Babić, Savanović
Još su igrali: Adamović, Selimović, Praštalo, Vicković

Sloga Rakelići
Tica, Tambić B., Resanović, Vukojević, Čačić, Seidel, Objedović Saša, Torbica S., Objedović Siniša, Kečan, Dragić
Još su igrali: Tambić D., Bujić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com