rudarpd-mikic kao mladic (1)Zasluženo su se u Rudar-Prijedoru radovali prvoj ovosezonskoj pobjedi u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, nad novajlijom u ovom rangu takmičenja Krupom (1:0) na stadionu drugoligaša RS Omarske u istoimenom mjestu.

Tamo će „rudari sa Sane“ i dalje biti domaćini zbog završetka radova na glavnom terenu Gradskog stadiona u Prijedoru.

– Veliki pritisak bio je na mojim igračima pred ovu utakmicu, pod utiskom neprijatnosti koje su doživjeli u Donjem Šepku protiv Napretka. Vidjelo se to u prvom poluvremenu, nije ih htio gol, ali su se „izdigli“ i u nastavku, uz pogodak Borislava Mikića, izrađenim akcijama stvorili još nekoliko prilika, a pobjeda je mogla biti i ubjedljivija – rekao je šef stručnog štaba zeleno-crnih Darko Nestorović.

Mikić je, bez sumnje, igrao kao mladić iako uskoro puni 39 godina, bio najzapaženiji pojedinac meča. Sem pogotka glavom, iako među najnižima rastom od svih aktera, na centaršut Vedrana Kantara sa lijeve strane, kapiten se odlično kretao, dolazio u šanse, a i pripremao ih saigračima.

rudarpd-mikic kao mladic (2)-Najvažnije je da smo osvojili tri boda, koja nam donose samopouzdanje pred naredne duele. Nije bilo lako protiv motivisanog, ali korektnog rivala iz Krupe na Vrbasu. Pokazali smo disciplinu i odgovornost u igri, stvorili veći broj šansi, pogodili smo Igor Mirković i ja okvir gola, ali na kraju smo zasluženo slavili – istakao je Mikić, koji je dobio žuti karton, drugi ove sezone, što je pomalo zabrino simpatizere Prijedorčana.

Siguno je da treba pohvaliti i ambijent u živopisnoj Omarskoj. Bilo je prisutno oko 500 gledalaca, došli su mnogi i iz Prijedora, a uz lijepo vrijeme, postojali su svi uslovi za dobru fudbalsku „predstavu“.

Travnati tepih bio je dobar, što samo pokazuje da ljudi iz kluba – domaćina, na čelu sa predsjednikom Svetozarom Kreceljom, sa posebnom pažnjom vode brigu i stvorili su odlične uslove za rad. Nije ni slučajno što je Omarska jedan od rijetkih fudbalskih kolektiva sa ovih prostora za ponos i poštovanje.

N.Đerić/A.Drakulić