Brzom akcijom pripadnika Jedinice za podršku Centra javne bezbjednosti Prijedor, sinoć je spriječen veći sukob pripadnika navijačke grupe „Vojvode“ iz Doboja i „Alkohol Bojs“ iz Prijedora.

Naime, 30-ak Dobojlija organizovano je stiglo na sinoćnju utakmicu između rukometnih klubova „Prijedor“ i „Sloga“ koja se igrala u dvorani „Mladost“.

„Vojvode“ su bile smještene na tribini ispod semafora i zdušno su bodrile svoj klub koji je ostvario vrijednu pobjedu u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

Dvadesetak mladih Prijedorčana bilo je na drugom kraju tribine, ali je dobar dio njih napustio dvoranu nakon neuspjelog pokušaja da dođu u kontakt sa navijačima iz Doboja koji je osujetila policija u saradnji sa redarskom službom.

Ipak, prilikom izlaska „Vojvoda“ nakon meča došlo je do pokušaja „bliskog susreta“ navijača.

Kako smo saznali od jednog Prijedorčanina koji se nalazio ispred dvorane, „specijalna policija“ je spriječila sukob između navijača.

-U trenutku kada su gostujući navijači izašli i krenuli prema autobusu bio sam kod drugog ulaza. Iako je bilo slabo osvijetljeno vidio sam da je nekoliko momaka, pretpostavljam „Alkohol Bojsa“, krenulo prema njima. Ako sam dobro čuo, pozivali su „Vojvode“ na tuču pa je reagovalo nekoliko Dobojlija. Međutim, policija se umiješala odmah, potjerali su gostujuće navijače u autobus dok je nekoliko „naših“ privedeno. Ne znam šta je bilo dalje, ali sam siguran da je policija spriječila tuču – rekao nam je naš sugrađanin koji nije želio da navodimo njegovo ime.

-U petak oko 20:45 časova prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira u ulici Nikole Pašića ispred dvorane „Mladost“ zbog čega su uhapšena dva lica, sve prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama. Privedeni su D.U. (1995) i jedan maloljetnik, oba iz Prijedora – potvrdila je portparolka CJB Prijedor, Zvezdana Alendarević.

Ona je dodala da će licu D.U. biti uručen prekršajni nalog dok će prema maloljetnom licu biti upućen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com