blic-krkicZikrija Krkić (44) optuženi za dvostruko ubistvo ponovo se juče nije pojavio na ročištu u Okružnom sudu u Banjaluci i biće mu poslan novi poziv u Norvešku.

Predsednica sudskog veća Olga Pantić rekla je da nakon što se Krkić u oktobru nije pojavio na suđenju da je tada preko Ministarstva pravde BiH i međunarodne pomoći upućen mu poziv u Norvešku.

-Pošto nismo dobili odgovor da li mu je stigao poziv, kontaktirala sam Ministarstvo pravde BiH. Oni su me obavestili da kada se šalje poziv preko međunarodne pravne pomoći da treba ostaviti rok od četiri meseca od slanja poziva do suđenja – pojasnila je Pantićeva.

Krkić je ranije poslao zahtev Okružnom sudu u Banjaluci da njegov predmet ustupi pravosuđu u Norveškoj i to je odbijeno. Na to se žalili Krkićev advokat Jasminka Jovišević, ali je na današnjem ročištu sudsko veće odbacilo njen prigovor.

Krkić je optužen da je 28. jula 2014. godine u Trnopolju kod Prijedora u kafiću „San“ iz automatske puške ubio Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48). Prvostepenom presudom on je za ovo dvostruko ubistvo oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza, a zbog nedozvoljenog držanja oružja osuđen je na deset meseci zatvora. Međutim, Vrhovni sud RS je 24. maja prošle godine poništio ovu presudu i vratio na ponovljeno suđenje. Nakon što je oslobođen Krkić je otišao za Norvešku, jer ima njihovo državljanstvo. Nastavak suđenja zakazan je za 18. maj.

EuroBlic