dnsrsPoštovani,
Već duže vrijeme, Vaša Alternativna televizija objavljuje netačne i neistinite informacije oko uloge Demokratskog narodnog saveza u privatizaciji kapitala u RŽR Ljubija – Prijedor.

Nismo uvijek reagovali, očekujući da se ATV, koju cijenimo i sa kojom smo uvijek imali profesionalnu i korektnu saradnju, sama vrati na put istine i činjenica. Međutim, prevarili smo se. To potvrđuje i sinoćnji prilog (10.1.2017.) u ATV Vijestima, pod nazivom „Inspektori poreske uprave ponovo u Mitalu“. Neistine oko uloge DNS-a i plasiranje informacije da je DNS tražio podjelu RŽR-a, potvrđuje da se radi o namjeri a ne o činjenicama. Ukoliko Vam je stalo do istine, podjelu je tražio neko drugi. Ukoliko Vam je još stalo do Vaše profesije i profesionalizma – sami ćete istražiti ko. Nismo sigurni da ATV ovo radi iz svog ubjeđenja, nego smo bliži mišljenju da to radi pod uticajem drugih zainteresovanih strana, mada ipak vjerujemo da će ATV odustati od pisanja „po nalogu“ nedobronamjernih.

Građanima poručujemo da, kao i uvijek, DNS ima stav o ovom pitanju i da nikad nećemo ići suprotno od potreba građana Prijedora. Sačekaćemo konačne prijedloge Vlade, i onda jasno reći svoj stav, kojeg se ni mi u DNS-u ni građani Prijedora nećemo postidjeti.

Želimo saradnju sa ATV-om, želimo učvrstiti naš profesionalni odnos ali on mora biti utemeljen – na istini.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE DNS-a
www.dnsrs.org

dnsrs-otvoreno-pismo-atv dnsrs-rijec-je-rijec-mi-znamo-kako