cjbpd-jesen-2016-3Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su, u dane 28. i 29. decembra 2016.godine, sproveli akciju “Pojačane kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila i posjedovanja zimske opreme”.

Tokom akcije na području CJB Prijedor ukupno je kontrolisano 268 učesnika u saobraćaju, od čega 63 vozila nisu posjedovala propisanu zimsku opremu.

Broj vozila upućenih na vanredni tehnički pregled zbog utvrđene tehničke neispravnosti je 36, a na upućeni vanredni tehnički pregled nije se odazvalo 16 vozača. Iz saobraćaja su isključena 42 vozila, od čega 33 zbog tehničke neispravnosti vozila.

Ukupan broj sankcionisanih vozača zbog počinjenih prekršaja neposjedovanja propisane zimske opreme i tehničke neipravnosti vozila je 123.

Tokom sprovođenja akcije sankcionisan je i 71 vozač zbog ostalih evidentiranih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da zbog vremenskih prilika, niskih temperatura i magle, koje doprinose klizavom kolovozu, prilagode brzinu uslovima puta, te poštuju saobraćajne propise.

Takođe se apeluje na vozače da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i da poštuju propisana ograničenja brzine kretanja vozila.

CJB Prijedor