srna-podjela 230 kartica (1)U Prijedoru je danas nastavljena podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske za 230 mještana naselja Gomjenica, Tukovi i Raškovac.

U ovim naseljima, koja su bila najviše pogođena u majskim poplavama, dijeljene su kartice u iznosu od 5.000 KM, kao i vaučeri sa nižim iznosima.

Iz Savjeta mjesne zajednice Gomjenica je potvrđeno da je ovo bila četvrta podjela vaučera u ovom naselju, koje je pretrpjelo najveće štete od poplave.

U ovoj mjesnoj zajednici se nadaju da se posao oko podjele kartica polako privodi kraju.

Mještanka Gomjenice Milena Medić kaže da je šteta na baraci u kojoj živi sa kćerkom bila totalna i da će sredstva od oko 3.100 KM iskoristiti za njeno renoviranje.

srna-podjela 230 kartica (2)“Baraka je stara i imali smo i ranije teške uslove za stanovanje, tako da ćemo sredstva iskoristiti za njeno renoviranje da bi u njoj ponovo mogle da živimo i prezimimo”, rekla je Medićeva.

U Prijedoru je do sada podijeljeno oko 1.500 kartica, a mještani ostalih naselja ugroženih poplavom nadaju da će uskoro dobiti vaučere da bi što prije počeli građevinske radove na kućama.

Prijedorčanima kojima su danas podijeljene kartice rečeno je da će vaučeri biti aktivirani u naredna dva dana.

SRNA