rtrs-ostra-luka-prioritetiNakon konstituisanja lokalnog parlamenta, u Oštroj Luci preduzimaju prve korake. Opštinsko rukovodstvo ističe, prioritet će biti rješavanje projekata iz oblasti infrastrukture, ali i razvoj poljoprivrede, kao najvećeg resursa na ovom području.

Mještani pogranične opštine Srpske, Oštre Luke, najveće nade polažu u razvoj poljoprivrede. Najviše očekuju od proizvodnje kupine, a u pojedinim dijelovima opštine najviše brige mještanima zadaju neriješeni infrastrukturni problemi.

Tokom ove godine oko 110. 000 maraka investirano je u poljoprivredu posredstvom projekata i subvencija, što je desetak odsto opštinskog budžeta.

Cilj je obezbijediti hladnjaču za veliki broj proizvođača kupine, ali i riješiti infrastrukturne probleme, prije svega u Budimlić Јapri.

“Gdje moramo da uradimo četiri mosta preko rijeke Јapre, naprosto u tom nekom prošlom vremenu. Mostovi su postojali, ali su oni bili drveni, dotrajali su i treba da se urade ozbiljni mostovi betonski da bi ljudi mogli da obavljaju svoje potrebe i da putuju i da djeca idu u školu. I ja mislim da ćemo iduće naredne godine riješiti te probleme”, izjavio je Dragan Stanar, načelnik Opštine Oštra Luka.

Konstituisan je lokalni parlament, a skupštinsku većinu čine odbornici DNS-a, SNSD-a i Socijalističke partije. Zajednički cilj je, ističu, umanjiti troškove.

“Tražićemo uštede na svim nivoima, što više ušteda da se uštedi, jer je teška ekonomska situacija i moraće se o tome dobro voditi briga”, kaže Ljubomir Trkulja, predsjednik Skupštine opštine Oštra Luka.

Koalicionim dogovorom utvrđeno je da funkcija predsjednika Skupštine opštine prve dvije godine pripadne SNSD-u, a druge dvije – DNS-u.

RTRS