bunar-premijera-1Pozorište Prijedor premijerno je izvelo predstavu “Bunar” prema tekstu Radmile Smiljanić, u režiji Darka Cvijetića.

Porodična drama između majke, sina Miloša koji se iz rata vraća bez nogu i snaje Jasmine koja ne uspijeva da zatrudni, smještena je u srpsko selo, ali problematičan odnos svekrve i snaje nadjačava problem mješovitog braka.

Režiser Darko Cvijetić rekao je da je vrlo zadovoljan i da je igra bila vrhunska.

“Ovi ljudi su iz sebe večeras izvukli veliki glumački kapacitet za koji možda nisu ni znali da ga posjeduju”, rekao je Cvijetić novinarima u Prijedoru nakon sinoćnje premijere.

On je naglasio da je prijedorski ansambl dobio novi glumački kvalitet u Srđanu Knjeginjiću koji je uspijevao da bude ravnopravan partner Zlati Kogelnik, što je poduhvat vrijedan akademije i on će diplomirati ovom predstavom.

bunar-premijera-2Glumica Zlata Kogelnik rekla je da je porodična drama prikazana u predstavi “Bunar” svakodnevica.

“Priča svekrva-snaha toliko je životna. Ja znam hiljadu ovakvih sudbina. Jako je vidljiva ljubav dvoje mladih i šta sve trpe, a normalno je da se u ovakvim porodičnim zajednicama majka boji da će ostati sama i onda zbog tog straha radi nepravdu”, navela je Kogelnikova.

Ona je istakla da su joj osjećanja nakon premijere pomiješana i da je publika divno reagovala, tražeći sebi oduška na pojedinim mjestima jer je dramu prilično teško gledati.

Glumica Sabina Halilović, koja igra lik snaje Jasmine, rekla je da je ovo ljubavna priča u kojoj se sam prostor i okolnosti miješaju u Jasminin život i brak i narušavaju joj sve to.

bunar-premijera-3“Mislim da je ovo priča svekrva-snaha, bez obzira na mješoviti brak, i da takvih slučajeva ima mnogo”, dodala je Halilovićeva.

Ona kaže da joj je bilo zadovoljstvo ponovo raditi sa Darkom Cvijetićem, a pogotovo sa Zlatom Kogelnik.

“To je glumačka veličina od koje se i dalje uči i od koje mi početnici imamo strah i tremu, ali zahvaljujući njenoj srdačnosti i pomoći i mi mladi glumci smo uspjeli napraviti, nadam se, dobre uloge. To će procijeniti publika”, rekla je Halilovićeva.

Lik sina Miloša igra Srđan Knjeginjić, udovicu Smilju, koju majka dovodi u kuću da bi otjerala snaju Jasminu, igra Mirela Predojević i vrača, kojeg majka plaća da radi prljave poslove kako bi sina zadržala uz sebe, Dean Batoz.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

bunar-premijera-4 bunar-premijera-5 bunar-premijera-6 bunar-premijera-7 bunar-premijera-8 bunar-premijera-9 bunar-premijera-10 bunar-premijera-11 bunar-premijera-12 bunar-premijera-13 bunar-premijera-14 bunar-premijera-15 bunar-premijera-16 bunar-premijera-17 bunar-premijera-18 bunar-premijera-19 bunar-premijera-20