info dan-zajednicki put (1)Info dan o temi “Omladinski projekti – raspoloživi ino-fondovi” u organizaciji Fondacije “Zajednički put” Prijedor i pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, u Prijedoru je danas okupio četrdesetak predstavnika omladinskih organizacija iz brojnih lokalnih zajednica Republike Srpske.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Branka Malešević rekla je da ovo ministarstvo sufinansira projekte koji imaju podršku iz drugih izvora finansiranja, ali da je uvidjelo da mali broj omladinskih organizacija iz Srpske aplicira na raspoloživa sredstva.

“Ovim jednodnevnim seminarom u okviru obilježavanja Međunarodnog dana mladih želimo da ih podstaknemo da apliciraju svoje projekte ne samo Ministarstvu i lokalnoj zajednici nego i svim drugim mogućim fondovima”, kazala je Malešević novinarima u Prijedoru.

Ona je navela da je cilj današnjeg seminara da se predstavnici omladinskih organizacija iz Republike Srpske upoznaju sa mogućnostima i uslovima korištenja ino-fondova kao što su grantovi ambasada u BiH, grantovi Evropske omladinske fondacije, Erazmus plus i drugi.

info dan-zajednicki put (3)“Postoje mnogi izvori finansiranja za razne aktivnosti omladinskih organizacija i dosad smo ih pomagali u razvoju kapaciteta i pisanju osnovnih projektnih prijedloga, a sad želimo da ih naučimo kako mogu aplicirati i za neka veća sredstva u saradnji sa lokalnim i republičkim institucijama i stranim partnerima”, dodala je Malešević.

Ona je naglasila da su predavači na današnjem seminaru stručnjaci iz više oblasti koji su već radili na velikim, višemilionskim projektima finansiranim iz stranih fondova.

Koordinator Fondacije “Zajednički put” Bojana Bojanić rekla je da je cilj današnjeg skupa osnaživanje omladinskih organizacija, širenje mreže kontakata, jačanje njihove međusobne saradnje, kreiranje projektnih ideja i pisanje projektnih prijedloga.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Međunarodni dan mladih obilježen je juče cjelodnevnim sportskim takmičenjima i dijeljenjem letaka “Mentalno zdravlje mladih” u Banjaluci u organizaciji Savjeta omladinskih organizacija Grada Banjaluke, te Festivalom “Grad Prijedor – grad mladih” u Prijedoru u organizaciji Fondacije “Zajednički put” Prijedor.

SRNA
info dan-zajednicki put (4) info dan-zajednicki put (2)