vece-amaterskog-horskog-pjevanja-1Veče amaterskog horskog pjevanja održano je u Prijedoru u organizaciji ovdašnjeg Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Osman DŽafić” i uz učešće sedam horova iz Prijedora, Sanskog Mosta, Velike Kladuše, Bugojna i Ključa.

Sekretar KUD-a “Osman DŽafić” Prijedor Alma Semanić rekla je sinoć da ovo društvo postoji više od 40 godina, a da je horska sekcija osnovana 2004. godine i da je nastupila širom BiH i Evrope.

“Prvi put organizujemo veče amaterskog horskog pjevanja u Prijedoru. Razlog je što volimo da pjevamo, družimo se i zabavljamo”, rekla je Semanićeva novinarima u Prijedoru.

Dirigent Ženskog kamernog hora “A vista” Prijedor Branka Nastić rekla je da hor postoji od februara ove godine i broji oko 25 članica.

vece-amaterskog-horskog-pjevanja-2“Na našem repertoaru su raznovrsne kompozicije, od duhovnih, ruskih i srpskih crkvenih pjesama, kao i klasičnih koje su prilagođene ženskim kamernim horovima, do savremenih”, rekla je Nastićeva.

Umjetnički rukovodilac Vokalnog ansambla Bugojno Samira Merdžanić rekla je da ovaj hor postoji 20 godina i da je, pored nastupa u BiH, gostovao u Francuskoj, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.

“Prvi put smo u Prijedoru i ovo je jedan pitom, mirani divan grad. Grupa broji 18 članova, ali večeras nastupamo u krnjem sastavu. Od nagrada izdvajamo zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju u Bijeljini, prvu nagradu na horskom festivalu u Ohridu, te gran pri za dječiji dio ansambla i nagradu za najboljeg dirigenta na horskom šampionatu `Lege Artis` u Tuzli”, navela je Merdžanićeva.

vece-amaterskog-horskog-pjevanja-3Osim ova tri hora, u sali Pozorišta Prijedor sinoć su nastupili i Gradski ženski hor KUD-a “Tono Hrovat” iz Velike Kladuše, hor KUD-a “Stari grad” iz Ključa, vokalna grupa “Ameno” iz Prijedora i Mješoviti hor “Harmony” iz Sasnkog Mosta sa svojim podmlatkom, horom “Melody”.

Veče amaterskog horskog pjevanja završeno je nastupom horova “Harmony” i “Melody” iz Sanskog Mosta koji su zajedno izveli pjesmu “LJubav može sve”, šaljući poruku mira i ljubavi i čestitajući 20. novembar, Međunarodni dan djeteta.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

vece-amaterskog-horskog-pjevanja-4 vece-amaterskog-horskog-pjevanja-5 vece-amaterskog-horskog-pjevanja-6 vece-amaterskog-horskog-pjevanja-7 vece-amaterskog-horskog-pjevanja-8 vece-amaterskog-horskog-pjevanja-9 vece-amaterskog-horskog-pjevanja-10 vece-amaterskog-horskog-pjevanja-11 vece-amaterskog-horskog-pjevanja-12