rudar-prijedor-sutjeska-1Drugoplasirani Rudar-Prijedor se oprostio od svojih navijača i ove godine trijumfom nad Sutjeskom od 4:1.

Izabranici trenera Zlatka Jelisavca samo su potvrdili odličan utisak koji su ostavili u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Republike Srpske i nastavili uspješan niz koji traje od 17.septembra i poraza na domaćem terenu od lidera na tabeli banjalučkog Borca, pošto su potom u osam susreta imali pet pobjeda i tri remija, uz gol-razliku od 20:8.

U 8.minuti Aleksandar Vojnović je u protivničkom šesnaestercu lijepo pronašao Milana Šakića, koji se našao sam pred golmanom gostiju Nikolom Petrovićem i, zaobišavši ga, gotovo se ušetao u gol za 1:0.

Iako su „rudari sa Sane“ imali inicijativu, jedna nepažnja zadnje linije u 34.minuti koštala ih je golom Fočaka, kada je sa desne strane Mladen Đoković utrčao u kazneni prostor domaćih i „matirao“ Dejana Inđića za poravnanje na 1:1.

rudar-prijedor-sutjeska-2Dva minuta kasnije pokušao je Lolić sa oko 25 metara iskosa sa lijeve strane iz slobodnog udarca, gađajući gornji desni ugao Petrovića, koji je veoma dobro intervenisao.

U 43.minuti Ognjen Davidović je ubacio loptu sa desne strane, a Ognjen Jaćimović, svojim osmim ovosezonskim golom, potvrdio epitet najboljeg strijelca svog tima za 2:1.

Pred sam odlazak na odmor iskusni „štoper“ Novica Petrović je dugom loptom uposlio Lolića na oko 25 metara na desnoj strani, a ovaj vidjevši da mu Petrović kreće u susret, krenuo korak-dva i kraj njega zatresao nezaštićenu mrežu za 3:1.

U nastavku momci Srđana Bajića su se potpuno otvorili, što je Prijedorčanima davalo mogućnost da stvaraju nove šanse, a konačan ishod postavio je najbolji akter meča Vojnović u 80.minuti.

Prije početka susreta akteri na teškom terenu i malobrojni gledaoci minutom ćutanja odali su počast preminulom Nebojši Tomičiću, koji se 2012.godine nalazio u ulozi predsjednika Upravnog odbora, kao i tročlane komisije koja je potom vodila Rudar-Prijedor, a bio je i na mjestu vršioca dužnosti direktora kluba.

rudar-prijedor-sutjeska-3Rudar-Prijedor: Sutjeska 4:1(3:1)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 100
Sudija: Stojan Vukota (Gradiška) 7,5
Strijelci: Šakić u 8., Jaćimović u 43., Lolić u 45. i Vojnović u 80. za Rudar-Prijedor, a Đoković u 34.minuti za Sutjesku
Žuti kartoni: Burazor, Gavranović (Rudar-Prijedor), Blagojević, Đoković, Jovanović (Sutjeska)

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić -, Davidović 7, No.Petrović 7,5, Burazor 7,5, Lolić 7,5, Šakić 7 (od 78. Kuridža -), Rokvić 7 (od 66. Gavranović -), Vojnović 7,5, Milinković 7, Jaćimović 7 (od 83. Mrkić -), Marić 7

SUTJESKA
Petrović 6, Drakul 6, Filipović 5,5, Đoković 6,5, Perišić 5,5 (od 58. Božović 5,5,), Mojović 6,5, Ivanović 6, Mrgud 6, Jovanović 6, Danilović 6, Blagojević 6,5

Igrač utakmice. Aleksandar Vojnović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar-prijedor-sutjeska-4 rudar-prijedor-sutjeska-5 rudar-prijedor-sutjeska-6 rudar-prijedor-sutjeska-7 rudar-prijedor-sutjeska-8 rudar-prijedor-sutjeska-9 rudar-prijedor-sutjeska-10