pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-1Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da poteškoće u rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića u centru grada, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 1.079.776 KM, stvara dotrajala ili neodgovarajuća infrastruktura.

“Riječ je o vodovodu, kanalizaciji, toplovodu, telefoniji i kablovskoj televiziji. Praktično smo sve to rekonstruisali, iako to nismo prvobitno planirali. Sada ćemo imati i potpuno novu infrastrukturnu mrežu u ovom dijelu grada”, rekao je Pavić prilikom obilaska radova.

On je naveo da je Ulica Vuka Karadžića jedna od najprometnijih ulica i da njome ide najviše putnika sa autobuske stanice ka gradu, kao i svi učenici koji putuju do škole.

“Kada smo izrađivali projekat uređenja ove ulice, onda smo ovo imali u vidu i naši učenici će, kada ulica bude završena, moći da se ovdje odmore, pričaju, razmijene mišljenja i slično”, dodao je Pavić.

pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-2Direktor “Kozaraputeva” iz Banjaluke, preduzeća koje izvodi radove, Dragan Čorokalo, kaže da je dinamika radova otežana zbog problema sa lošim infrastrukturnim instalacijama koje ni projektant, ni investitor, ni izvođač nisu mogli da predvide.

“Trudimo se da ispoštujemo rok od četiri mjeseca i nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni obavljenim poslom”, istakao je Čorokalo i dodao da će do kraja novembra biti završeno asfaltiranje, a do kraja godine i popločavanje ulice.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića počeli su 12. avgusta, a rok za završetak radova je 120 dana, dok je izvođač radova ranije najavljivao da će nastojati da većina poslova bude završena do 25. septembra.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-3 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-4 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-5 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-6 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-7 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-8 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-9 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-10 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-11 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-12 pavic-obilazak-radova-ulica-vuka-karadzica-novembar-13