ilustracija-zatvor-2Zoran Tadić (22) zvani Legija iz Srpca osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora zbog pljačke i premlaćivanja starice Stoje Ninić (77) iz Gornje Tramošnje kod Oštre Luke.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice, koji je zaključio sa okružnim javnim tužiocem Vukašinom Kondićem.

Tadić je razbojništvo počinio 1. decembra 2013. godine sa Željkom Ninićem, koji je ubijen pa je protiv njega obustavljena istraga. U presudi se navodi da su oni krišom došli do kuće starice i puzeći prišli ulazu. Međutim, na njih su zalajali psi, pa je žena izašla da vidi šta se dešava i naletjela na razbojnike. Oni su je tada prijeteći oružjem na silu ugurali u kuću i počeli tući, tražeći od nje novac.

Kada im je rekla da nema para, bacili su je na kauč u dnevnom boravku i vezali joj ruke. Oko vrata su joj omotali peškir, koji su zatim zatezali sve dok nesrećna žena nije izgubila svijest. Kada su vidjeli da je pala u nesvijest, ispreturali su cijelu njenu kuću i pronašli torbicu iz koje su ukrali 60 maraka i 10 evra. Osim novca ukrali su četiri flaše piva, litru rakije, pet kutija cigareta, hljeb i dva komada suvog mesa i pobjegli. Nesrećnu ženu su ostavili povrijeđenu i u besvjesnom stanju.

Ona je nakon nekog vremena došla sebi i pozvala sina, koji ju je odvezao u bolnicu u Prijedoru, gdje je provela na liječenju sedam dana. Ninić sa kojim je Tadić počinio razbojništvo ubijen je u aprilu 2013. godine kada je pokušao da opljačka Vida Kondića (77) u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke. Njega je starac Kondić pretukao drškom od sjekire i usmrtio. Kondić je zbog ovog djela osuđen u Okružnom sudu Banjaluka.

Tadić je poznat policiji po činjenju krivičnih djela, uglavnom krađa.

Glas Srpske
Foto – ilustracija