rudar-prijedor-slavija-rezultat-1Fudbaleri Rudar-Prijedora ostvarili su pobjedu u okviru 13.kola Prve lige Republike Srpske.

Prijedorčani su rezultatom 3:1 (1:0) savladali Slaviju iz Istočnog Sarajeva i „zadržali“ tri boda zaostatka za liderom, banjalučkim Borcem koji je slavio u Gradišci.

Domaći su poveli u 13.minuti kada je Gavranović izveo korner, na „drugoj“ stativi se najbolje snašao „štoper“ Novica Petrović koji je savladao Trifkovića za 1:0.

„Rudari sa Sane“ su prednost udvostručili u 50. minuti.

Novica Petrović je jednom dubinskom loptom uposlio kapitena Marića na lijevom krilu, on je sa gol-aut linije uputio idealan centaršut, golman gostiju bio je „kratak“, a na „drugoj“ stativi najboljem strijelcu domaćih Ognjenu Jaćimoviću nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu za 2:0.

Nakon pravog „karambola“ u „petercu“ Dejana Inđića, najprisebniji je bio Nemanja Stojanović koji je pogdio mrežu domaćih za 2:1 u 77.minuti.

Pokušali su igrači Slavije stići do poravnanja ali u tome nisu uspjeli.

Igrala se 88.minuta kada je „rezervista“ Šakić nakon odličnog centaršuta Gavranovića, glavom sa 10-ak metara iskosa sa desne strane pogodio suprotnu stativu Trifkovićevog gola a lopta se potom odbila u mrežu za konačnih 3:1.

rudar-prijedor-slavija-rezultat-2Rudar-Prijedor: Slavija (Istočno Sarajevo) 3:1 (1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Sudija: Velimir Drinić (Modriča)
Gledalaca: 300
Strijelci: No.Petrović u 13., Jaćimović u 50. i Šakić u 88. za Rudar-Prijedor, Stojanović u 77. minuti za Slaviju

Rudar-Prijedor:
Inđić, Marić, Milinković, No.Petrović, Miličević, Burazor, Vojnović, S.Kovljen(od 75.Lolić), Rokvić(od 67.Šakić), Gavranović(od 89.Paunović), Jaćimović
Trener-Zlatko Jelisavac

Slavija:
Trifković, Radosavljević(od 61.Čvoro), Đorđević, G.Marković(od 15.Taušan), M.Marković, Zečević, Stojanović, Bjeloš, Hasković(od 34.Popovac), Lemeš, Bošković
Trener-Milomir Odović

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar-prijedor-slavija-rezultat-3 rudar-prijedor-slavija-rezultat-4 rudar-prijedor-slavija-rezultat-5 rudar-prijedor-slavija-rezultat-6 rudar-prijedor-slavija-rezultat-7