rudar-prijedor-slavija-plakat-jesenSvakako jedan od zanimljivijih duela 13.kola Prve lige Republike Srpske biće i odmjeravanje snaga u gradu na Sani, između bivših premijerligaša Bosne i Hercegovine Rudar-Prijedora i Slavije.

„Rudari sa Sane“, kojima će ovo biti treći „vezani“ meč na Gradskom stadionu, žele nastavak uspješne serije, pošto su u prethodnih pet utakmica ostvarili dvije pobjede i tri remija.

-Spremali smo se dobro na treninzima tokom čitave nedjelje za novo veliko iskušenje. Očekujemo prije svega kvalitetan okršaj, koji će zadovoljiti ljubitelje fudbala u Prijedoru. Svjesni smo da se Slavija polako „diže“ i ostvaruje sve bolje rezultate u posljednjim kolima. Neće nam biti nimalo lako protiv „sokolova“. Ipak, dobrom igrom i maksimalnim zalaganjem svakog pojedinca, uz podršku naših vjernih navijača, nadam se da ćemo ostvariti pobjedu koja bi nam omogućila da mirno nastavimo prvenstvo – rekao je „vezista“ Bojan Burazor.

Boća, kako ga oslovljavaju saigrači, iako će 25.decembra napuniti tek 24 godine, među najiskusnijim je u timu Prijedorčana.

Bez sumnje i zapažen, a kao i prošle sezone, kada je bio, uz golmana Dalibora Kozića, sada člana šampiona mostarskog Zrinjskog najstandardniji, i ove je nezamjenljiv.

Upitan je nastup Aleksandra Majdanca a šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac, uz ranije povrijeđenog golmana Nemanju Petrovića, neće moći da računa još na „požutjelog“ Ognjena Davidovića čije mjesto kraj desne aut-linije bi trebao da zauzme Nikola Miličević.

POSLJEDNJI TRIJUMF KOD KUĆE 2009.GODINE

U prvom jesenjem okršaju, odigranom u Vojkovićima, Rudar-Prijedor je bio bolji (2:1), a upravo Burazor i Draško Lolić postigli su golove za pobjednički tim.

Međutim, kod kuće Prijedorčani nisu savladali ovog rivala još od 12.septembra 2009.godine.

Tada su u okviru 6.kola premijerligaške konkurencije slavili sa 1:0.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com