rudar-prijedor-tekstilac-kort-rezime-1Drugoplasirani na tabeli Rudar-Prijedor i pred ovaj meč trećeplasirani Tekstilac Kort su u derbiju 12.kola Prve lige Republike Srpske remizirali 1:1.

Gosti su u prvom poluvremenu poveli golom Marka Rastovića, da bi u nastavku prvi strijelac „rudara sa Sane“ Ognjen Jaćimović svojim šestim golom, kojim se zajedno sa Nemanjom Stojanovićem (Slavija, Istočno Sarajevo) na listi golgetera stavio uz rame Ivanu Deliću iz banjalučkog Borca i Selmiru Mahmutoviću iz dobojske Sloge (postigli po sedam pogodaka) donzo izjednačenje.

-Veoma teška utakmica. Znali smo da je Tekstilac Kort jedna disciplinovana ekipa, koja ne igra napadački fudbal, ali vreba priliku i dočeka tu svoju jednu šansu. Mene raduje da je naš mladi tim uspio da se vrati, stigao do 1:1 i imao više od igre. Nije imao sreće da postigne pobjedonosni gol, ali bitno je da nismo izgubili i da smo nastavili kontinuitet dobrih igara i rezultata – rekao je trener Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac.

rudar-prijedor-tekstilac-kort-rezime-2Iako su domaći bili nešto nadmoćniji neriješen ishod je i najpravedniji.

Tako Prijedorčani ni u četvrtom duelu u borbama za bodove nisu uspjeli trijumfovati protiv Tekstilca.

U sezoni 2014/15 poraženi su kod kuće, doduše u Ljubiji (0:1), a u Derventi (0:2), identičnim rezultatom kao i na startu ovog prvenstva.

Ipak, treba podsjetiti da su u proljeće 2014. u polufinalu Kupa Republike Srpske oba puta slavili (2:0 kao gosti i 2:1 u revanšu na prijedorskom Gradskom stadionu).

-Rudar-Prijedor je pokazao u dosadašnjem toku prvenstva da spada u red najboljih ekipa. Smatram da je izuzetno težak teren sputavao igrače i jednog i drugog sastava da pokažu više. Bez obzira na tu činjenicu, moglo se vidjeti dosta lijepih akcija i pokušaja, bili su dobri ritam i tempo igre. Žao mi je što nismo sačuvali prednost, ali sam zadovoljan i sa podjelom plijena – naglasio je Bojan Magazin, strateg Tekstilac Korta.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar-prijedor-tekstilac-kort-rezime-3 rudar-prijedor-tekstilac-kort-rezime-4