gfs-prijedor-posjeta-ljubljanaGradski Fudbalski savez Prijedor posle dve uspešne akcije reprezentativnih omladinskih selekcija u Bosanskoj Krupi i u svom Gradu nastavio je međunarodnu aktivnost.

Posle posete Zagrebu i derbiju hrvatskog prvenstva Dinamo – Hajduk, predsednik Slaviša Kralj, potpredsednik Vukašin Đaković i generalni sekretar Petar Krajišnik bili su i prijateljskoj i radnoj poseti slovenačkom prvoligašu Olimpiji iz Ljubljane. Čelnici GFS Prijedor imali su priliku da razmene iskustva sa sportskim direktorom Nenadom Protegom.

-Olimpija je jedan od najorganizovanijih klubova na nekadašnjim jugoslovenskim prostorima i ova poseta je zaista imala veliki efekat. Posle prvog sastanka sa ljubaznim gospodinom Protegom možemo da budemo zadovoljni, razmenili smo iskustva iz naših sredina, ali i saznali način po kojem funkcioniše ljubljanski, vodeći klub u Sloveniji. Ovo su značajna saradnja i iskustva – istakao je predsednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Na predlog sportskog direktora Olimpije predloženo je da saradnja ovog kluba i prijedorskog gradskog Saveza počne na nivou omladinskih selekcija i Škole fudbala Zmajčeka.

–Olimpija će kao klub, u narednom periodu, pokušati da obezbedi termine kako bi naši treneri i deca došla i boravila u Ljubljani, u omladinskom kampu Olimpije. Oni bi radili na terenima Ljubljančana i na taj način sticali neophodno iskustvo, odnosno upoznali se sa metodama rada na visokim evropskim standardima – dodao je Kralj.

Razgovor je vođen i o eventualnoj mogućnosti da seniorski tim Olimpije gostuje na Gradskom stadionu u Prijedoru, da li protiv Rudar Prijedora ili reprezentacije Grada, ti detalji bi se utvrdili na jednom od narednih rasnih sastanaka.

–Nadamo se da ćemo akciju na seniorskom nivou dogovoriti na narednom sastanku koji će biti održan ubrzo. Naša želja je da sarađujemo sa Slovencima i njihova iskustva prenesemo kod nas, kako u Savez tako i Rudar-Prijedor, klub koji je vodeći u ovoj našoj regiji. Uspeli smo da dogovorimo da juniorska ekipa Rudar-Prijedora gostuje u martu i aprilu sledeće godine u dve utakmice u Ljubljani, a nakon toga u septembru nastupi na jednom od najjačih juniorskih turnira u Sloveniji i Evropi – rekao je potpredsednik GFS Prijedor i direktor Rudar-Prijedora Vukašin Đaković.

Delegacija Gradskog FS Prijedor bila je zadovoljna nakon jednodnevne posete Olimpiji, a posle sastanka Kralj, Đaković i Krajipnik su u pratnji svog domaćina obišli sportski kompleks Olimpije, upoznali se kapacitetima koje ovaj klub poseduje, ali i načinu organizovanja Škole fudbala.

Poseta i Novom Mestu

Nakon posete Olimpiji, delegacija GFS Prijedor posetila i Fudbalski klub Krku iz Novog mesta, a utvrđeno je da 25. novembra veterani prijedorskog Radnika Urije i selekcije Gradskog FS Prijedor u kategorijama predpioniri i pioniri gostuju u ovom slovenačkom gradu.

Takođe, dogovoreno je da kadeti i juniori Krke budu gosti vršnjaka Rudar-Prijedora 11. i 12. marta sledeće godine.

Sportski žurnal