borac-prijedor-kosarka-prijateljska-1Košarkaši Borca savladali su u srijedu u dvorani Borik u prijateljskoj utakmici ekipu Prijedora, prošlosezonskog šampiona Prve lige Republike Srpske, rezultatom 70:64 i na taj način napravili odličnu uvertiru za utakmicu prvog kola Prve lige Republike Srpske sa istim rivalom, koja se igra 23. oktobra u Boriku od 18 časova.

Izabranici Bojana Božića od prvog do posljednjeg minuta utakmice su bili u rezultatskoj prednosti, iako su puleni nekadašnjeg člana Borca Danila Palalića u smiraj meča ozbiljno prijetili da rezultatski plus “prebace” na svoju stranu, te tako zasluženo slavili nad Prijedorčanima, pojačanim prošlosezonskim plejmejkerom Kozare Igorom Damjanovićem, i dobili moralni podstrek i dodatni vjetar u leđa pred start šampionata.

Veoma dobra komunikacija u fazi odbrane na samom startu utakmice donijela je dvocifrenu prednost crveno-plavima već nakon sedam minuta igre, tokom kojih su gosti postigli samo dva poena (13:2). Na 15-minutni odmor se otišlo pri Borčevoj prednosti od 8 poena (37:29), koliko je bilo i pred odlučujući desetominutni period (50:42), dok je najveću prednost na meču Borac stekao 8 minuta prije kraja (+13, 57:44).

70 sekundi prije kraja utakmice, gosti su, kako rekosmo već, odšrkinuli vrata neizvjesne završnice smanjivši zaostatak, trojkom Gorana Bogićevića, na samo tri poena (65:62). Međutim, plejmejker crveno-plavih Vanja Samardžić pobrinuo se da ta “vrata” ponovo zatvori pogodivši za dva poena, a potom i izvukavši maksimum iz situacije 2+1 u sljedećem napadu za 70:62 20-ak sekundi do kraja utakmice.

Borac-sport.com

borac-prijedor-kosarka-prijateljska-2 borac-prijedor-kosarka-prijateljska-3 borac-prijedor-kosarka-prijateljska-4 borac-prijedor-kosarka-prijateljska-5 borac-prijedor-kosarka-prijateljska-6